14 Eylül Dünya İlk Yardım Günü

Türk Kızılayı Eskişehir Şube Başkanı Yüksel Girgin, Eskişehir'deki kurum ve kuruluşlar ile bütün vatandaşlara, ilk yardım konusunda bilinçli bir kent olma konusundaki hassasiyetlerinden ötürü çok teşekkür etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2013 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
14 Eylül Dünya İlk Yardım Günü

14 Eylül Dünya İlk Yardım Günü dolayısı ile bir açıklama yapan Girgin, Türk Kızılayı'nın, bugüne kadar Kızılay ve gönüllü sağlık personelinden oluşan yaklaşık bin 500 ilk yardım eğitimcisi yetiştirdiğini belirtti. Bu eğitimciler aracılığı ile ülke düzeyinde sertifikalı ilk yardım eğitimleri verilerek yaklaşık 100 bin kişinin ilk yardımcı olmaları sağlandığını ifade eden Yüksel Girgin "Türk Kızılayı'nın ilk yardım eğitimleri, halen 21 ilde, Sağlık Bakanlığı İlk Yardım Yönetmeliği kapsamında Kızılay Şube Başkanlıklarına bağlı olarak faaliyette bulunan ilk yardım eğitim merkezlerinde görevli uzman eğitimciler tarafından sürdürülüyor. Toplumsal ilk yardım bilinci oluşturmak amacıyla eğitim hizmetinin ülke düzeyinde yaygınlaştırılması çalışmaları da devam ediyor" diye belirtti.

Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi İlkyardım Eğitim Merkezi olarak, özellikle kamu kurumları, fabrikalar,üniversiteler, belediyeler ve Eskişehir'de yaşayan tüm vatandaşlara, ilk yardım konusunda bilinçli bir kent olma konusundaki hassasiyetlerinden ötürü çok teşekkür eden Girgin, açıklamasını şöyle sürdürdü;

"2013 yılı içinde hem şehrimizin taşıdığı Türk Dünyası Kültür Başkentliği gururu, hem de bu yıl 'Trafik/Yol Güvenliği ve İlkyardım' temasında kurumumuzla birlikte olan İl Emniyet Müdürlüğümüze,İl Jandarma Komutanlığımıza,Büyükşehir,Tepebaşı ve Odunpazarı belediyelerimize ve Özel Sürücü Kursları Derneği'mize bu hayati çalışmaya katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Tüm halkımızı İlkyardım Öğren Hayat Kurtar sloganıyla 14 Eylül Cumartesi Günü Adalar Migros bölgesinde ilk yardım öğrenmeye davet ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber