Göstericiler TOMA'yı taşladı, polis müdahale etmedi

ESKİŞEHİR'de Ak Parti İl binası önüne yürümek isteyen yaklaşık 100 kişinin yolu TOMA aracı ve çevik kuvvet polislerinin oluşturduğu barikatla kesildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Göstericiler TOMA'yı taşladı, polis müdahale etmedi

ESKİŞEHİR'de Ak Parti İl binası önüne yürümek isteyen yaklaşık 100 kişinin yolu TOMA aracı ve çevik kuvvet polislerinin oluşturduğu barikatla kesildi.

Gruptakiler yaklaşık 2 saat süreyle TOMA aracı ile kalkanlı çevik kuvvet polislerini taşladı. Polisin müdahalede bulunmadığı grup dağıldı.

Üniversite Caddesi Espark Alışveriş Merkezi önünde akşam saatlerinde toplanan grup '12 Eylül Faşizmi AKP'yle sürüyor' ve 'Gezi şehitlerinin hesabını soracağız' yazılı pankartlar açıp kent merkezine doğru yürüyüşe geçti. Sık sık 'Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür', 'Ali'nin katili AKP'nin polisi' diye bağıran grup İsmet İnönü Caddesi'nden Hamamyolu Caddesi'ne gelerek buradan Ak Parti İl binasına doğru yürümek istedi. Grubun önü İbrahim Karaoğlanoğlu Caddesi'nde TOMA aracı ve çevik kuvvet polislerinin oluşturduğu barikatla kesildi. Gruptakilerden bazıları başlarına baret, yüzlerine çeşitli maskeler taktı. Polise taş, şişe ve sapanla misket atan kalabalığa çevredeki bazı esnaflar tepki gösterdi. Bir esnaf grubun üzerine doğru yürüdü, daha sonra yakınları tarafından geri döndürüldü. Polisi yaklaşık 2 saat belirli aralıkla taşlayan grup, yol ortasın ateş yaktı. Evlerine gitmek için yoldan geçenler zor anlar yaşadı. Eylemci gruptan bazıları basın mensuplarının kameralarına doğru taş attı ve tehditlerde bulundu.

Polis, 2 saat boyunca TOMA aracı ile kalkanlı çevik kuvvet polislerini taşlayan gruba müdahale etmedi. Polis müdürleri zaman zaman grubu dağılmaları için uyardı. Grup daha sonra taşlamayı sonlandırarak kent merkezine geri döndü. Gruptakilerin dönüşte Porsuk Bulvarı'nda bulunan bazı işlerinin camlarını taş atarak kırdıkları, daha sonra da dağıldıkları öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber