Ortaokullara yönetici olabilecek sınıf öğretmenleri

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 12:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ortaokullara yönetici olabilecek sınıf öğretmenleri

Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü Mezunu olup Bakanlık atama alanı Sınıf öğretmenliği olan bir öğretmen müdürlük sınavını kazanmış ise ortaokullara müdürlük ataması isteyebilir mi?

Medya Okur Yazarlığı dersi ortaokullarda okutulmaktadır.

80 sayılı Talim Terbiye Kurulu kararına göre Ortaokullardaki Medya Okur Yazarlığı dersine kimlerin gireceğine dair; Medya Okuryazarlığı: (Değişik: 14.08.2013 tarih ve 113 sayılı TTKK) Öncelikle üniversitelerin Basın Yayın Yüksekokulları/İletişim Fakültelerinden mezun olup hâlen Sınıf Öğretmeni olarak görev yapanlar ile Gazetecilik Alanı, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanı, Radyo-Televizyon Alanı Öğretmenleri olmak üzere, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.” hükümleri bulunmaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumu Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin “Sınava başvuru ve atama şartları” başlıklı 5. maddesi (c) bendinde; “c) Atanmak üzere başvurulacak eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek veya bu eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak; fen ve sosyal bilimler liseleri ile bilim ve sanat merkezleri yöneticiliği için bu okullarda öğretmenlik yapmış veya yapmakta olmak,” hükümleri bulunmaktadır.

Bu hükümlere göre Basın Yayın Yüksekokulu Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü Mezunu olup Bakanlık atama alanı Sınıf öğretmenliği olan öğretmenler ortaokullara yönetici olarak başvurabilir puanı yeterli ise atanabilir.

Not: Bu durum sadece Medya Okur Yazarlığı dersine özel bir durumdur. Örneğin Fizik alanından mezun olmuş fakat sınıf öğretmeni olarak atanmış bir öğretmen liselere yönetici olarak atanamaz. veya Cografya alanından mezun olmuş fakat sınıf öğretmeni olarak atanmış bir öğretmen ortaokullara yönetici olarak atanamaz. Bu durumdaki yani mezun oldugu alan ile atama alanı farklı olan öğretmenlerin ortaokul veya liselere yönetici olarak atanabilmeleri için bu okullarda maaş karşılıgı okutabilecekleri derslerin olması gerekmektedir.

Bu açıkladıgımız olayda öğretmenlerin aylık karşılıgı girecekleri dersleri belirleyen mevzuata göre (80 sayılı karar) Basın Yayın Yüksekokulları/İletişim Fakültelerinden mezun olup hâlen Sınıf Öğretmeni olarak görev yapanlara bir ayrıcalık tanınmış ve bunlar Medya Okur Yazarlığı dersine maaş karşılıgı girme hakkı verilmiştir. Bu nedenle bu öğretmenler bu okullara yönetici olarak atanabilirler. Bu durum sadece bunlara özel bir durumdur. Yoksa mezun oldugunuz alanlara veya daha sonradan mezun oldugunuz bir alana ait okullara yönetici olarak atanamazsınız. Atandıgınız alandaki okullara (Şu an görev yaptıgınız alan)yönetici olarak atanabilirsiniz. Yönetici olarak atanmak için atandıgınız alana uygun okula başvurmanız gerekmektedir.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber