Üniversite idari personeli Bakanlar Kurulunu bekliyor

2. öğretimde çalışan üniversite idari personeli ve öğretim elemanlarının, fazla çalışma ücreti alması için Bakanlar Kurulu Kararı çıkarılması gerekiyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Eylül 2013 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite idari personeli Bakanlar Kurulunu bekliyor

29 Mayıs 2013 tarih ve 28661 sayılı Resmi Gazetede, mini bir torba kanun yayımlanmıştır. Tıklayınız.

Kanunun 10. maddesi ile yükseköğretim kurumlarında çalışan öğretim elemanları ile idari personele fazla çalışma ücreti getirilmiştir.

Kanunun ilgili hükmü şu şekildedir:

“MADDE 12 – Yükseköğretim kurumlarının ikinci öğretim yapan birimlerinde görevli öğretim elemanları ile idari personele yasal çalışma saati bitiminden sonra fiilen yaptıkları fazla çalışma süreleri için saat ücreti ödenir. Yapılacak fazla çalışmanın aylık saati ile ödenecek ücretin miktarı, Yükseköğretim Kurulunun görüşü, Millî Eğitim Bakanlığının teklifi üzerine her yıl bütçe kanunu ile belirlenen saat başı fazla çalışma ücretinin üç katını aşmayacak şekilde Bakanlar Kurulu tarafından belirlenir.
Ancak, öğretim elemanlarına aynı süre için ek ders ücreti ile birlikte fazla çalışma ücreti ödenmez.
Öğretim elemanlarına ödenecek ek ders ve sınav ücretleri ile personele ödenecek fazla çalışma ücretlerinin toplamı, toplanan ikinci öğretim ücretlerinin %70'ini aşamaz.”

Yukarıdaki kanun metninde de yer aldığı üzere, bu ödemenin yapıabilmesi için Bakanlar Kurulunun karar alması gerekmektedir. Ancak eğitim öğretim dönemi 16 Eylülde başlayacak olmasına rağmen, 3 aydır Bakanlar Kurulu kararı çıkarılamadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber