"Çocuğunuz hastaysa okula göndermeyin"

Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gaye Usluer, ailelerin hasta çocuklarını okula göndermemesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2013 14:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Prof. Dr. Usluer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okula başlayan çocukların en az 20-25 kişilik sınıflarda, birbirleriyle yakıntemasta bulunduğunu ve bir takım hijyen koşullarına uyma sıklığının kontrolsüz olduğuna değindi.

Çoçukların bağışıklık sisteminin yetişkin bireylerdeki kadar gelişmemiş olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Usluer, şöyle konuştu: "Çocuklar, mevsimsel değişiklikler ve teneffüslerde giyimlerine özen göstermemeleri dolayısıyla da hastalanabilir. Çocukları okula gönderirken velilere ve öğretmenlere düşen görevler var. Aileler hasta çocuklarını okula göndermemelidir. Çocuğun okula gönderilmesi durumunda 'dersten geri kalmasın' düşüncesi çok doğru gibi görünüyorsa da hastalığın ilerlemesine neden olabilir. Hasta çocuk 'dersten geri kalmasın' diye gönderildiğinde daha uzun süre okula gidemeyebilir. Bu konuda kararlı olmak gerekiyor. Öğretmenin de hasta çocuğu sınıfa kabul etmemesi gerekir. Hasta çocukların okula gitmesi durumunda diğer çocuklara da enfeksiyon bulaşıyor. Burada toplumsal sorumluluk ön plana çıkıyor."

Kağıt mendil Prof. Dr. Usluer, çocukların okula gönderilirken ceplerine bez yerine kağıt mendil koyulması gerektiğini bildirdi. Çocukların kullanıldığı kağıt mendili çöp kutusuna atması konusunda uyarıda bulunan Prof. Dr. Usluer, şöyle devam etti: "Aileler, çocuklarına 'burnunu, ağzını kağıt mendille sil ama onu tekrar kullanma' alışkanlığı kazandırmalıdır. Ayrıca aileler ve öğretmenler tarafından çocuklara hapşırma, öksürük durumlarında ağzın kapatılması öğretilmelidir. Ağzını eliyle kapatan çocuklara ellerini yıkaması ya da dezenfektanlarla silmesi konusunda da eğitim verilmesi gerekiyor."

Prof. Dr. Usluer, devlet tarafından ücretsiz uygulanan kızamık, su çiçeği gibi hastalıkların aşılarının aileler tarafından çocuklarına eksiksiz yaptırılmasının önemini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber