Gürleyik Köyü'nde yangın eğitimi

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik Köyü’nde, uzmanlar tarafından yangın eğitimi verildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2013 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gürleyik Köyü'nde yangın eğitimi

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesine bağlı Gürleyik Köyü'nde, uzmanlar tarafından yangın eğitimi verildi.

Gürleyik Köyü Doğal ve Tarihi Varlıkları Koruma Derneği Başkanı Halit Gürsoy'un girişimleriyle Eskişehir İtfaiyesi Şube Müdürü Fazıl Özer, eğitim görevlileri Ali Osman Karaca ve Ahmet Turan Çetin tarafından verilen eğitimde, köy sakinlerine yangın esnasında neler yapmaları gerektiği anlatıldı.

Eğitimle alakalı açıklamalarda bulunan dernek başkanı Gürsoy, yangınla alakalı eğitimlerin köylüler için önemli olduğunu belirterek, bu tür eğitimlerin yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Eskişehir İtfaiyesi Şube Müdürü Fazıl Özer ise, Eskişehir itfaiyesinin bölgenin en gelişmiş itfaiye teşkilatlarından biri olduğuna dikkat çekerek, "İtfaiye müdürlüğümüz devamlı teorik ve uygulamalı eğitimler veriyor. Ama ilk defa bir köyde yangın konusunda eğitim veriyoruz. Diğer ilçe ve köylerimizden de talep olursa biz her konuda bilgi vermeye hazırız. Bu şekilde afetlerde can ve mal kayıplarını asgariye indiriyoruz, hem kendi personelimizi zinde tutuyor, hem de afetlere karşı halkımızı aydınlatıyoruz” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber