Şehzade Mehmet Koleji eğitime yeni projeler ile başlıyor

Geçtiğimiz yıl Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) Türkiye birincisi çıkartan Özel Şehzade Mehmet İlkokulu ve Ortaokulu yeni eğitim-öğretime de yepyeni projelerle giriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Eylül 2013 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehzade Mehmet Koleji eğitime yeni projeler ile başlıyor

2013'de uygulanan son SBS sınavında Türkiye Şampiyonu, 2012 SBS Türkiye Birincisi, 2011 SBS Türkiye Birincisi ve TÜBİTAK Olimpiyatlarında adından sıkça söz ettiren Şehzade Mehmet ilkokulu ve Ortaokulu yeni eğitim dönemine hazır. Şehzade Mehmet Koleji, başarıların devamı, kaliteli eğitim vermek için yeni projelerle yeni döneme 'merhaba' diyor. Özel Şehzade Mehmet İlkokulu Müdürü İrfan Demir yeni dönemdeki projeleri şu şekilde açıkladı ; Yoğunlaştırılmış İngilizce. İngilizce'yi günlük hayattaki kullanımı ile benimsetmek dünya ile aynı dili konuşmak için anasınıfından liseye kadar yoğunlaştırılmış İngilizce projemiz hayata geçiyor. Proje kapsamında yabancı öğretmelerle dil eğitimi, İngilizce kur sistemleri Cambiridge Üniversitesi, KET,PET,YLE sınavları sertifika programları uygulanarak İngilizce'yi pek çok etkinlikte kullanabilen öğrenciler yetiştirilecek.

Zenginleştirilmiş eğitim ve gelişim projesi dünyada ve Türkiye'de bazı büyük şehirlerde üstün zekalı öğrenciler için hazırlanmış bir program olup Şehzade Mehmet İlkokulunda tüm şubelerde her öğrenciye uygulanacaktır. ZEGEP üretkenlik ,düşünme becerileri görsel algı, dikkat, akıl oyunları, mental aritmetik, satranç gibi derslerde oluşmaktadır.ZEGEP dersleri MEB müfredatında yer alan ders programı içindedir. Serbest etkinlikler, oyun ve fiziki etkinlikler, etüt dersleri de planlı olarak yapılacaktır.12'şer kişilik proje sınıflarında 43 farklı gruptan oluşan 450 eğitim materyali ile uzman öğretmenler tarafından eğitimler yapılacaktır."

YETENEKLERİN KEŞFİ VE EĞİTİMİ PROJESİ

Şehzade Mehmet İlkokulu'nda öğrencilerin sanat, spor ve müzik alanlarında yetkin bir birey olmaları hedeflendiğini belirten Okul Müdürü Demir, "Bu kapsamda her bir öğrencinin resim ve spor alanında en az bir branşta en iyi düzeyde gelişmesi planlanmakta .Bunun için beden eğitimi ve görsel sanatlar derslerinde öğrenciler aynı anda istedikleri branşlara göre eğitim alacaklar.Sporda futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, jimnastik, badminton gibi alanlara,görsel sanatlarda; ebru, ahşap boyama, kara kalem, akrilik boya, seramik gibi alanlarda eğitim alacaklar. Günlük hayat içinde her şeyi hazır olarak elde eden öğrencilerimize yeteneklerini geliştirecek gerekli donanımlarını kazanmalarına katkıda bulunmak istiyoruz.Öğrencilerimizi kendi geleceklerini garanti altına alma,aile içi sağlıklı iletişimin temellerini atma birey olarak kendi ihtiyaçlarını karşılama, el becerilerini geliştirmek için meyve-sebze soyma,düğme dikme,elbise-nevresim katlama, pasta-börek yapma, zeytin ve turşu kurma, misafir ağırlama,çamaşır asma, ütü yapma, tornavida-pense-çekiç-kullanma çivi çakma gibi günlük hayatta karşılaşacağı şeylerle hayata hazırlayacağız." dedi.

DEĞERLER EĞİTİMİ

Amaçlarının evrensel değerlere sahip nitelikli insan yetiştirmek olduğunu vurgulayan Demir, sözlerine şöyle devam etti: "Sevgi-Saygı ,kardeşlik, yardımlaşma merhamet, vefa, zaman yönetimi, tutumluluk, fedakarlık, sabır, adalet, nezaket, komşuluk gibi değerler öğrencilerimize kazandırılacaktır. Bu ve buna benzer projelerle Manisalı öğrencilerimizi buluşturup onların her alanda başarılı,evrensel değerlere sahip ve nitelikli birer insan olmalarını sağlamak istiyoruz.Tüm Manisalı öğrencilerin bunları fazlasıyla hak ettiğini düşünüyoruz Şehzade Mehmet Eğitim Kurumları olarak hazırız ve diyoruz ki 'Şehzadeli olmak için birçok sebep var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber