Emekli öğretmen ve oğlu, yan yana toprağa verildi

İNGİLTERE'den tatile gelen oğlu 22 yaşındaki Sefa Saraç'ı pompalı tüfekle öldürüp daha sonra aynı tüfekle intihar eden emekli öğretmen 57 yaşındaki Yusuf Saraç ve oğlu yan yana toprağa verildi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Eylül 2013 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli öğretmen ve oğlu, yan yana toprağa verildi

Emekli öğretmenin eşi 55 yaşındaki Zübeyde Saraç ve kızı 25 yaşındaki Ayşe Merve Saraç cenaze törenine katılmadı.

Olay, dün Atakum İlçesi Taflan Cami Mahallesi'nde meydana geldi. İngiltere'nin başkenti Londra'da 2 yıldır işletme alanında eğitim gören ve 2 hafta önce tatil için Samsun'a gelen oğlu Sefa Saraç, emekli öğretmen olan babası Yusuf Saraç'la henüz bilinmeyen nedenden dolayı tartıştı. Mithatpaşa Anadolu Lisesi'nde fizik öğretmeni Zübeyde Saraç'ın, evlerinin bahçesindeyken meydana gelen olayda, Yusuf Saraç pompalı tüfekle oğluna ateş ettikten sonra aynı silahla intihar etti.

Silah sesleri üzerine eve gelen Zübeyde Saraç, oğlu ve eşini kanlar içinde görünce sinir krizi geçirdi. Evde yapılan aramada Yusuf Saraç'ın 'Canım Zübeydem' diye başlayan ve 'Hakkınızı helal edin' diye devam eden 2 sayfalık notunu buldu.

BABA VE OĞLU YANYANA TOPRAĞA VERİLDİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan otopsinin ardından baba ve oğlu için bugün Büyük Cami'de tören yapıldı. Törene Saraç ailesi ve yakınları katılırken, Zübeyde Saraç ve kızı Ayşe Merve Saraç hastanede tedavi altında oldukları için katılmadı. Camide öğleyin kılınan cenaze namazından sonra baba ile oğlun cenazeleri Kıranköy Mezarlığı'na götürüldü. Burada gözyaşları arasında baba ve oğlunun cenazesi toprağa verildi.

2009 yılında MHP İl Başkan Yardımcılığı yapan Yusuf Saraç'ı yakından tanıyan arkadaşları, "Böyle bişey yapacak insan değildi. Oğlu İngiltere'de okuduğu için gurur duyuyordu ve ona her zaman destek oluyordu. Ancak, sinirli bir yapısı vardı ve yaşadığı olayları sürekli içine atıyordu" diye konuştu.

Zübeyde Saraç ise polise verdiği ifadesinde, "Maydonoz toplamaya bahçeye çıktım. Bir süre sonra silah sesleri gelince eve koştum. Oğlum ve eşim kanlar içindeydi. Koltuktaki oğlum kımıldamıyordu ancak yerde yatan eşim kımıldıyordu. Daha sonrasını hatırlamıyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber