Kul hakkı yiyen Top 10'daki Bakanlar listesi...

Kul hakkı yiyen Top 10'daki Bakanlar listesi..

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 00:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kul hakkı yiyen Top 10'daki Bakanlar listesi...

Memurlar.net olarak 13 yıldır internet üzerinden yayın yapmaktayız. 13 yıldır, hak ve adalet, vazgeçilmez prensiplerimizden olmuştur.

Takip edenler, değer verenler bu farkımızın mutlaka farkındadır.

Bugün 13 yıllık deneyimimize binaen, şuan için, adalet ilkesinden uzaklaşan, hak yiyen, insanlarımızı başkalarının kapılarında torpil aramak için köleleştiren sistemi bozmayan, bilakis bu sistemi kuramsallaştıran top 10'daki bakan değerlendirmemiz şu şekilde...

1- Erdoğan Bayraktar- Çevre ve Şehircilik Bakanı

10 yıla yakın bir süre, TOKİ'de onun akrabası, bunun yakını, şunun torpillisi onlarca kişiyi işe aldı. Bu sistemi şuan Bakanlıkta uygulamaya çalışıyor. Objektif bir sistem olan merkezi KPSS tercihleri ile personel almaya yanaşmıyor.

2- Faruk Çelik- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

- Görevde yükselmelerde torpilli dönemin kapısı onun döneminde açıldı.
- Diyanet İşleri Başkanlığının kendisine bağlı olduğu dönemde, KPSS yazılı sınavına ilave olarak sözlü sınavı getirdi. Diyanete girecek adaylar müftülerin insiyatifine bırakıldı.

3- Hayati Yazıcı- Gümrük ve Ticaret Bakanı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığındaki memur alımlarını merkezi KPSS tercihleri dışına çıkardı. Şuan hem kendisi, hem müsteşar hem de diğer tüm elitler torpilli adam listeleriyle uğraşıyor.

4- Sadullah Ergin- Adalet Bakanı

Bakanlığa personel alımında sözlü sınav en temel değer. Zabıt katipliği gibi sadece uygulamaya dayanan bir unvana personel alınırken dahi sözlü sınav yapılmakta. Aşçısından, zabıt katibine, infaz koruma memurundan hakim adayına kadar her kademeye torpil hakim...

5- Ömer Dinçer (Nabi Avcı)- Milli Eğitim Bakanı

Okul müdürlüğüne sözlü sınavı bir önceki Bakan Ömer Dinçer getirmişti. Ama hayata geçirmek Nabi Avcı'ya nasip oldu. Şuan tüm illerde, siyasetçiler, sendikacılar, bürokratlar okula müdür atamak için olmadık filmler çevirmenin derdinde. Bürokrat susuyor. Sendikacının işine geliyor. Bakan ise görmezden geliyor.

6- Bekir Bozdağ- Diyanetten sorumlu Başbakan Yardımcısı

Diyanette torpile dayanmayan bir iş yok gibi. Bu kadar torpilin olduğu bir kurumda ise son Bakanlık görevini Bekir Bozdağ yürütüyor. Bozdağ şuana kadar hiçbir şey yapmış değil.

7- Veysel Eroğlu- Orman ve Su İşleri Bakanı

Bir çok Bakan, torpilli personel alınca, geride kalmayayım diye 2013 yılında Orman Muhafaza memuru alımlarına sözlü sınav getirdi.

8- Recep Akdağ- (Mehmet Müezzinoğlu) Sağlık Bakanı

Önceki Sağlık Bakanı Recep Akdağ tüm hastane birliklerine personel alımını objektif sistem dışına çıkardı. Hastane birliklerine 2 kat maaşla personel alındı. Müezzinoğlu hala sorunu görmüyor.

9- İsmet Yılmaz- Milli Savunma Bakanı

Tüm kuvvet komutanlıklarına yıllardır sözlü sınav ile personel alınıyor. Alınanlar sadece o veya bu generalin çocuğu oluyor. Bu torpilli düzen Ak Parti iktidarından bu yana değişmedi.

10- Fatma Şahin- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı/ Cevdet Yılmaz- Kalkınma Bakanı

Hem SYDV'lere (Fatma Şahin) hem de kalkınma ajanlarına (Cevdet Yılmaz) personel alımında sözlü sınav uygulanıyor. Liyakat en görmezden gelinen değer.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber