KPSS'ye randevulu sistem geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Mart 2006 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) başvurularının da ÖSS'deki gibi "Randevu Sistemiyle" alınacağını belirtti.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) başvurularının da ÖSS'deki gibi "Randevu Sistemiyle" alınacağını belirtti.

Yarımağan, bu yıl Temmuz ayında lisans, Eylül ayında ise ön lisans ve lise mezunları için iki ayrı KPSS düzenleneceğini bildirdi.

ÖSYM Başkanı Yarımağan, ÖSS'de başvuruların randevu sistemiyle alındığını anımsatarak, düzenledikleri diğer sınavların başvurularını da bu yöntemle almayı planladıklarını ifade etti.

Bu kapsamda ilk aşamada, bu yıl düzenlenecek KPSS'nin başvurularını ÖSS'deki gibi randevu yöntemiyle alacaklarını bildiren Yarımağan, "Artık bütün başvuruları optik formdan kurtaracağız" dedi.

Yarımağan, KPSS'ye de ÖSS'deki gibi randevu sistemi getirilmesine karşın, fotoğraf konusunda ÖSS'den farklı bir uygulamaya gidilebileceğini ifade etti.

Ünal Yarımağan, KPSS'de randevu yönteminin yanı sıra daha önce başvurmuş adaylar için "internetten başvurma" olanağı tanınacağını bildirdi.

Yarımağan, "Örneğin aday 2004 yılında KPSS'ye girmiş. Bizde bilgileri var, fotoğrafı var. Bu aday 2006 yılında yeniden girmek istiyorsa internetten kendisi başvurabilecek. Okula gitmesine, yeniden fotoğraf çektirmesine gerek olmayacak. ÖSYM'nin internet sitesinden başvurabilecek" diye konuştu.

Lisans ile ön lisans ve lise mezunları için iki ayrı KPSS düzenleneceğini bildiren Yarımağan, lisans mezunları için temmuzda, diğerleri için eylül ayında sınav yapılacağını kaydetti. Yarımağan, sınavlar ve başvuru tarihleri ile başvuru koşullarının gelecek hafta duyurulacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber