MEB, arazisini AKP'li belediyeye bıraktı

Haber Giriş : 03 Mart 2006 10:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, Antalya'nın merkezinde yer alan ve üzerinde İsmet İnönü İlköğretim Okulu ile İsmet İnönü Kız Teknik Lisesi'nin bulunduğu okul arazileri üzerindeki tahsisin kaldırılmasına izin verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Antalya'nın merkezinde yer alan tahsisli araziler üzerindeki kullanım hakkının kaldırılmasına izin verdi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in kullanım iznini kaldırdığı arazilerin Antalya'nın AKP'li Büyükşehir Belediyesi'ne bırakıldığı kaydedildi.

ANKA'nın edindiği bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı Antalya'da, üzerinde İsmet İnönü döneminden kalan İsmet İnönü İlköğretim Okulu ve İsmet İnönü Kız Teknik Lisesi'nin bulunduğu okullar üzerindeki tahsis izninin kaldırılmasını kararlaştırdı. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in tahsislerin kaldırılması için şahsen imza attığı kaydedildi.

Öğrenci mevcutları bini aşkın olan iki okulun Antalya kent merkezinde yer alan arazilerinin değerinin 20 ile 50 milyon YTL arasında değiştiği belirtilirken, bu okulların yıkılarak arazinin farklı bir şekilde değerlendirileceği bildirildi.

ARAZİLER AKP'Lİ BELEDİYEYE

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kullanımından çıkartılan araziler AKP'li Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bırakıldı. Belediye'nin buradaki okulları yıkarak yerlerine il sınırları içindeki başka bir yerde yeni okul yapımı sözü verdiği, söz konusu arazinin ise yeşil alan olarak kullanımının planladığı belirtildi.

PARTİLİLERDEN "İŞ MERKEZİ" TALEBİ İDDİASI

Öte yandan edinilen bilgilere göre arazinin yeri ve değerinin yüksekliği nedeniyle yeşil alan olarak değil de ticari bir amaçla kullanılması yönünde eğilim geliştiği kaydedildi. Bu doğrultuda kentin merkezindeki arazinin üzerindeki tarihi okulların yıkılmasının ardından iş merkezi olarak değerlendirilmesi için il teşkilatından istek geldiği iddia edildi. Bu arada okul aile birliklerinin okulların geleceği konusundaki belirsizlik nedeniyle tepkili olduğu, öğrenci velilerinin yıkıma karşı çıktığı ifade edildi.

anka

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber