Memur-Sen'den 'Disiplin Affı Tasarısı'nın rafa kaldırılmasına tepki

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Mart 2006 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, 20 bin 543 kişi tarafından merakla beklenen disiplin affıyla ilgili tasarının, Meclis'te görüşüleceği sırada, son anda "yeterli çoğunluğa ulaşılamayacağı" bahane edilerek rafa kaldırılmasına sert tepki gösterdi. Aksu, hükümeti sözünde durmaya çağırdı.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, disiplin affıyla ilgili söz verilmesinin üzerinden neredeyse 2 yıla yakın bir zaman geçtiği halde, verilen sözün yerine getirilmediğini ifade ederek, "Tasarının, Meclis Genel Kurul Gündemi'nde görüşülmek üzereyken rafa kaldırılmasını, Memur-Sen olarak anlamlandıramıyoruz. Memura bir dereceyle ilgili kanun taslakları Meclis'e gelir gelmez, 2 hafta içerisinde görüşülüp çıkarıldığı halde, memurlar hakkında verilmesi düşünülen ve aylardır Genel Kurul Gündemi'nde görüşülmeyi bekleyen disiplin affı hakkında hazırlanan kanun tasarısı neden gündeme alınmak üzereyken son anda rafa kaldırılmıştır? Hükümet yetkililerine soruyoruz. Disiplin affı neden çıkarılmamaktadır? Hükümet toplu görüşmelerde altına imza attığı metni getirmelidir" dedi.

Memurlara disiplin affının çıkarılmasının 2004 yılında Kamu İşveren Kurulu ile memur sendikaları arasında yapılan Toplu Görüşmeler'de karar altına alındığını hatırlatan Aksu, şunları kaydetti:
"2004 yılı Toplu Görüşme Tutanağı'nda yazıldığı üzere, teknik çalışmaları tamamlanan hususlarla ilgili olarak yasama dönemi sona ermeden gerekli yasal düzenlemelerin yapılması, 4688 sayılı yasa gereği zorunludur. Toplu görüşmelerde mutabakat altına alınan maddeler zamanında çıkarılmayarak yasa gereği yerine getirilmemiştir. Geçtiğimiz yasama döneminde komisyonda bekletilerek gündeme alınmayan Disiplin Cezalarının Affı Kanunu'nu bekleyen binlerce memur mağdur olmuştur. Birçok memur tasarının yasalaşmaması nedeniyle hak kayıplarına uğramıştır. Şimdi de tasarı tam görüşülmek üzere iken rafa kaldırılmıştır. Memur-Sen olarak, memurların haklı taleplerinin dikkate alınarak, tasarının Meclis gündeminde ilk sıralara alınması ve bir an önce çıkarılmasını istiyoruz."

Tasarının 2 yıl Meclis'te bekletilerek gündeme alınmaması nedeniyle, af kanununu bekleyen binlerce memurun mağdur olduğunu vurgulayan Aksu, rafa kaldırıldığı belirtilen tasarının bir an önce Meclis gündemine alınarak çıkarılması için Memur-Sen olarak Meclis'e çıkarma yapacaklarını kaydetti. Memur-Sen olarak Meclis'teki siyasi parti gruplarını ziyaret ederek, desteklerini sağladıklarını dile getiren Aksu, "Umarız bu gecikme tasarının kapsamının genişletilmesi içindir. Tasarıda polis, asker ve yargı mensuplarının af kapsamı dışında bırakılması yanlıştır. Asker, yargı ve emniyet teşkilatının af kapsamı dışında tutulması Anayasamızın eşitlik ilkesine ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamesine aykırılık taşımaktadır. Yüz kızartıcı suçlar dışında asker ve polis memurlarının disiplin suçlarının affedilmesi, ayrıca yüz kızartıcı suçlarla ilgili yargıyla aklanan kişilerin, Meclis'e gelecek af tasarısında yer alması ve kanunun Meclis'ten çıkması için mücadele edeceğiz" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber