300 bin emekliye fazla nema ödenmiş

Haber Giriş : 03 Mart 2006 15:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emeklilere yapılan nema ödemesinde hesap hatası yapıldığı ortaya çıktı. Ziraat Bankası, toplam 19 milyon YTL tutarındaki fazla ödemeyi, emekli maaşlarından kesecek

Çalışanların Tasarrufa Teşvik Hasabı'nda biriken paraların ödemesini yapan Ziraat Bankası, 2003 yılından sonra emekli olanlara yapılan nema ödemelerinde hesap hatası yapıldığını tespit etti. Yanlışlığın, nema tutarlarına eklenen enflasyon farkının ikinci kez ödenmesinden kaynaklandığı belirlendi.
Banka, 2003-2005 yılları arasında emekli olanların enflasyon farkı almalarına rağmen toplu ödeme sırasında bu ödemenin yeniden yapıldığını saptadı. 2002 yılına kadar yapılan ödemelerin beyana dayalı olmasından dolayı değişik işyerlerinden nema ödemesi yapılanlar için bir değerleme farklılığının oluştuğu da tespit edildi.

NTV'ye bilgi veren banka kaynakları, hesap hatası nedeniyle yapılan fazla ödemenin toplam tutarının 19 milyon Yeni Türk Lirası olduğunu belirtti. 250 ile 300 bin arasında emeklinin fazla ödeme aldığını belirten yetkililer, her emekliden aynı tutarda kesinti yapılmayacağını vurguladı.

Fazla ödemenin kişi başına 5 ile 70 YTL arasında değiştiği belirtilirken, dosyaların ayrı ayrı incelendiği, kesin tespitlere ulaşılmasının ise birkaç ay süreceği ifade edildi. Maaşlardan yapılacak kesinti için de incelemelerin tamamlanması beklenecek.

ntv

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber