Uzunköprü'de bir aile dramı

Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde dededen miras kalan arsadan kovulan Civan ailesi, tek göz çadırda yaşam mücadelesi veriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2013 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzunköprü'de bir aile dramı

Köydeki dede evinden mirasçılar tarafından kovulduğunu iddia eden Civan ailesi, ev hayali kuruyor. Civan ailesi, Kızılay'dan aldıkları naylonla kendi topladıkları tahta ve tenekelerle yaptıkları barakada mahalle sakinlerinin verdiği eşyalarla yaşamaya çalışıyor. 20 yıl önce eşi Zühre Civan ile Uzunköprü'nün Değirmenci köyünden İstanbul'un Zeytinburnu ilçesine gelen İdris Civan, 20 yıl boyunca ayakkabı boyacılığı ve yevmiyeli inşaat işçisi olarak çalıştığını bu süreçte bir oğlu ve bir kızı olduğunu söyledi. Büyükşehirde geçim sıkıntısı çekince tekrar Uzunköprü'ye dönmeye karar verdiklerini ifade eden Civan, Uzunköprü'de hurdacılıktan kazandığı parayla ailesini geçindiriyor.

İdris Civan (61), Değirmenci köyünde oturduğu arsanın dedesinden miras kaldığını ancak mirasçıların baskısı üzerine köyünü terk etmek zorunda kaldıklarını söyleyerek, tek derdinin ailesinin başını sokabileceği bir ev bulmak olduğunu dile getirdi.

Civan ailesi, yürekleri yakan dramına rağmen “Allah'a şükürler olsun, Allah devlete ve millete zeval vermesin, yeşil kartımız var” diyebiliyor.

Kızının eşinden boşanmasıyla 3 çocuğuyla yanlarına yerleştiğini dile getiren İdris Civan, oğlu Özer Civan (28)'ın askerden sonra psikolojik rahatsızlıklarından dolayı 7 yıldır ilaç tedavisi gördüğünü, rahatsızlığı sebebiyle çalışamadığını belirtti. Kızının da kulakları duymadığı için çalışamadığını, eşinin de rahatsız olduğunu kaydeden Civan, ailenin tüm yükünü omuzlarına alıp, 7 kişiye bakmaya çalışıyor.

Oyuncakla hiç tanışmamış 7 ve 5 yaşlarındaki torunlarıyla 9 aylık torununu zor şartlara rağmen yaşatmaya çalışan Civan, çocuklarının ve torunlarının ihtiyaçlarının acil olarak karşılanmasını istiyor.

Mağdur aileye ise ilk yardımı Cami Muradiye ve Aşçıoğlu Mahalle Muhtarları yaptı. Cami Muradiye Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Kalabak, tedarik ettiği 2 erzak kolisini Aşçıoğlu Mahallesi Muhtarı Yaşar İrez ile aileye teslim etti.

Civan ailesi şimdi kışı elektrik ve suyu olmayan barakada nasıl geçireceğini düşünüyor. Aile, yaşlandıkça hayatın zorlaştığını, zorlukları aşmak için yetkililerin ve duyarlı vatandaşların yardımını beklediklerini söylüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber