33 kilo 500 gram uyuşturucu ele geçirdi

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 aylık çalışmanın ardından yaptığı operasyonda 33 kilo 500 gram "bonzai" adı verilen uyuşturucu ele geçirdi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 13:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
33 kilo 500 gram uyuşturucu ele geçirdi

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 aylık çalışmanın ardından yaptığı operasyonda 33 kilo 500 gram "bonzai" adı verilen uyuşturucu ele geçirdi. 14 kişinin gözaltına alındığı operasyon polis kameralarına da yansıdı. Narkotik uzmanları, "bonzai" adlı uyuşturucunun çok hızlı bağımlılık yaptığı ve ani ölümlere neden olduğunu belirtti.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu temin eden ve sokaklarda uyuşturucu satan bir şebekeyi 4 ay önce takibe aldı. Fiziki ve teknik takiplerde şebekenin ağırlıklı olarak "bonzai" adlı uyuşturucuyu üreterek 3 gramlık paketler halinde sokaklarda sattığı belirlendi. Çalışmalar devam ederken, Çin ve Yunanistan üzerinden Türkiye'ye sokulan kimyasallarla şebeke üyelerinin bir adreste "bonzai" yaptığı bilgisine ulaşıldı.

Uyuşturucunun üretildiği evin Maltepe'de olduğu tespit edildi. Bunun üzerine polis şebekeye operasyon kararı aldı. 9 Eylül'de Özel Harekat ekipleri eşliğinde İstanbul ve Edirne'de belirlenen adreslere baskın düzenlendi. Edirne'de 1 kişi Maltepe ve Pendik'te şebeke elebaşı Ömer K.'nın da aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı. 2 ilde gözaltına alınan 14 kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Adreslerde yapılan aramalarda ise 33 kilo 500 gram "bonzai", 160gr ecstasy, 20 gram esrar, 50 kilo "bonzai" yapımında kullanılan yavşan otu, 5 kilo 550 gram kimyasal sıvı, 3 hassas terazi ve uyuşturucu ticaretinden kazanıldığı değerlendirilen 10 bin TL paraya el konuldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde işlemi tamamlanan 14 şüpheli Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne gönderildi. 4 şüpheli "adli kontrol uygulaması" şartıyla serbest bırakılırken, 10 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

OPERASYON KAMERALARA DA YANSIDI

Yapılan operasyon polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, özel harekat polislerinin adreslere girmesi, evde yapılan aramalar yer alırken, bir dairede kurumaya bırakılmış uyuşturucunun bulunma anları dikkat çekiyor. Ayrıca yapılan baskında saksılarda yetiştirilen hint kenevirlerinin bulunması da yer alıyor.

ANİ ÖLÜMLERE NEDEN OLUYOR

Narkotik uzmanları tarafından "bonzai"nin en hızlı bağımlılık yapan 2 uyuşturucudan biri olduğu belirtildi. "Bonzai"nin kalp atışlarını hızlı şekilde yükselttiği için kalp krizi ve beyin kanamalarına bağlı ölümlere neden olduğu dile getirildi. İlk kullanımda bağımlılık yapan uyuşturucunun içindeki kimyasalların intihar etme düşüncesi oluşturduğu da belirtildi. Yurt dışından getirilen kimyasalları yavşan otuna yedirerek uyuşturucu üreten şebekelerin, yüksek miktarda kimyasal kullanmasının ölüm riskini daha fazla arttırdığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber