'Kahvehaneden kıraathaneye geçiş' projesi yoğun ilgi görüyor

Şehitkamil Belediyesi'nin hayata geçirdiği ‘Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş’ projesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Kahvehaneden kıraathaneye geçiş' projesi yoğun ilgi görüyor

Şehitkamil Belediyesinin hayata geçirdiği 'Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş' projesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Başkan Rıdvan Fadıloğlu, 90 kütüphanede 200'ün üzerinde eser olduğunu söyledi.

Şehitkamil Belediyesi'nin örnek projesi olan 'Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş' projesi ile kahvehaneler tekrar eski misyonuna döndürülmeye çalışılıyor. Kütüphanelerde bulunan ve her kesime hitap eden kitaplar sayesinde vatandaşlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de okuma alışkanlığı kazanıyor. Şehitkamil ilçesinde şu ana kadar 90 adet kütüphane yaptırılarak kahvehanelere dağıtılırken projenin uygulanabilirliği açısından vatandaşların ilgisi kıraathanelere dönüşün yaşanabileceğini gösteriyor.

KİTAP OKUMA SORUNUNA ÇARE OLMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Gaziantep'te okuma alışkanlığının çok geride olduğunu ifade eden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Gaziantep'te okuma sorununu çözmek için arkadaşlarımızla birlikte bir proje hazırladık. Bu vesileyle kahvehanelerde zamanını geçiren vatandaşlarımızın okuma alışkanlıklarını yeniden kazanması adına 'Kahvehaneden Kıraathaneye Geçiş' adı altında yapmış olduğumuz proje çerçevesinde 90 kıraathanede kütüphanemiz bulunuyor. Bu kütüphanelerde 200'ün üzerinde eser bulunmakta. Bunlar ağırlıklı olarak klasiklerde oluşuyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın olurunu almış, Kültür Bakanlığı'nın olurunu almış eserler içerisinde bulunuyor. Bunun dışında güncel eserleri de içerisinde barındırmaya gayret gösteriyoruz. Bizim buradaki amacımız hiç olmazsa, kıraathaneye gelen vatandaşlarımız, oyun oynamadıkları zamanlarda, sohbet etmedikleri zamanlarda, bireysel olarak kaldıklarında bu kitapları okuma fırsatı yakalasınlar. Gerektiğinde evlerine götürüp okusunlar ve bitirdiklerinde tekrar getirip kütüphaneye koysunlar diye düşündük. Tabi bunun bir başlangıç olması sonuca ulaşmasıyla ilgili olarak ta takipçisi olacağız. İnşallah vatandaşlarımız buna katkı sağlarlar” dedi.

VATANDAŞLARIMIZA KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRMAYA ÇALIŞIYORUZ

Okul çağındaki çocuklarımızın okuma alışkanlıklarını geliştirmesi adına yapılan projelerin yanında yetişkinlerimize de bu şekilde katkı sağlamaya çalıştıklarını belirten Başkan Fadıloğlu, “İnşallah yakın tarihte bu dalga dalga genişler. Tüm vatandaşlarımız boşa zaman geçirmek yerine kitap okur, okuduklarını başkalarıyla paylaşırlar. Toplam kaliteyi yakalamak adına hepimiz eğitim seviyemizi daha yukarılara çıkarmak için emek veririz. Tabi istediğimiz noktaya biran önce gelmek gibi bir imkanımız yok. Fakat farklılığı hemen görme imkanımız oldu. Kıraathane sahiplerimizden vatandaşlarımız okumaya başladıkları kitabın 'evde de devam edebilir miyim' demesi bu işin başarıldığını gösteriyor. İnşallah bununda sayısı artarsa hedefe ulaşılmış olacağız. Ben bu projemizin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber