?KEY' ödemeleri zora girdi

Haber Giriş : 04 Mart 2006 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin, Zorunlu Tasarruf Kesintileri'nin ardından Konut Edinme Yardımları'nın (KEY) ödenmesi için başlattığı çalışmalar, hesapların tespit edilememesi nedeniyle tıkandı. Yaklaşık 6 milyon kişiyi ilgilendiren KEY hesaplarında ödeme yapılacak hak sahipleri tespit edilemiyor. Bunun üzerine Hükümet formül arayışına başladı.

KEY hesaplarının ödenmesiyle ilgili olarak, Hazine Müsteşarlığı, TOKİ, Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur, Emlak Tasfiye Kurulu, Ziraat Bankası çalışma yapıyor. Şimdiye kadar, KEY hesabı almaya hak kazanan yaklaşık 1.5 milyon kişi tespit edildi. 4 milyon kişiyle ilgili kayıtlar ise tam olarak çıkarılamayor. KEY hesapların tespit edildiği kadar ödenmesi görüşü gündeme geldi. Ancak bunun ileride sıkıntı yaratmasından korkuluyor.

NEMADAKİ FORMÜL

KEY hesaplarında hangi çalışandan ne kadar kesinti yapıldığı tek tek hesap edilecek. Bu anaparalara, geçmiş yıllar dikkate alınarak faiz ödenecek. Zorunlu Tasarruf Kesintileri'ndeki gibi. KEY kesintileri de, anapara artı faiz ve enflasyon farkı olmak üzere üç ayrı bölüm halinde tespit edilecek. Ortaya çıkan rakam da belirli bir takvim içinde ödenecek. Yapılan hesaplamalara göre, kayıtları tam olarak tutulmuş bir çalışana, faiziyle birlikte 400 YTL ile 6 bin YTL arasında ödeme yapılacak.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber