Yozgat'ta kentsel dönüşüme ilk balyoz Bozdağ ve Bayraktar'dan

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye'nin şehirlerini; salaş, kaçak, depreme dayanıksız, enerjiyi savuran yapılardan arındırmak durumunda olduklarını belirterek, "Bunun adımlarını atıyoruz.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Eylül 2013 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat'ta kentsel dönüşüme ilk balyoz Bozdağ ve Bayraktar'dan

2014 sonuna kadar 400 bin konut ve işyeri yenilemesini başlatmış olacağız" dedi.

Yozgat Belediyesi tarafından hazırlanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında, 1991 yılından bu yana terk edilmiş durumda bulunan eski sanayı sitesinin yıkım çalışmalarına katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ilk balyoz darbesini vurarak projeye start verdi. Düzenlenen tören, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer'in proje hakkında bilgi vermesiyle başladı. Başkan Başer, "1991 yılından beri çözüm bekleyen bölge 60 bin metrekare alana sahip ve kentsel dönüşümle çözüme kavuşacak" dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HAMLESİYLE 170 BİN KONUT YIKTIK

Ak Parti iktidarı döneminde, istikrarla her konuda çok ciddi gayret içerisinde olduklarını ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Dünyanın en büyük ekonomik krizlerine rağmen Türkiye'nin ekonomisi belirli bir trendle devam etti. Şimdi biz bu TOKİ sürecinde Türkiye'de 600 bine varan konut yaptık ama özel sektörle birlikte bu rakam 5 milyon. Bu çok ciddi bir rakam. Fakat kentsel dönüşüm gerçekten son derece zor bir iş. Siyasi ikbalime sebep olsa da kentsel dönüşümü mutlaka başarmak zorundayız. Çünkü Türkiye'yi, Türkiye'nin şehirlerini salaş yapılardan, kaçak yapılardan, depreme dayanıksız yapılardan, enerjiyi savuran yapılardan mutlaka arındırmak durumundayız. Onun için bunun adımlarını Türkiye'nin her tarafında atıyoruz. İki yıl içerisinde kentsel dönüşüm hamlesiyle 170 bin konutu yıktık. Yıl sonuna kadar 200 bin, 2014 sonuna kadar da 400 bin konutun, işyerinin yenilenmesini başlatmış olacağız" diye konuştu.

TOKİ, 1984 YILINDA ÖZAL TARAFINDAN KURULDU

Türkiye ekonomisinin güçlendiğini ifade eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ise TOKİ tarafından son 11 yılda 602 bin konut inşa edildiğini belirterek, "TOKİ 1984 yılında rahmetli Özal'la kuruldu. AK Parti hükümeti gelene kadar geçen 19 yıllık süreç zarfında 43 bin konut üretmiş durumda. Son 11 yıl içerisinde 602 bin civarında konut üretilmiş durumda. 19 yıl da 43 bin konut, 11 yılda 602 bin konut nereden nereye Yozgatlı'nın ifadesi ile. Bu büyük bir dönüşümün, büyük bir başarının, büyük bir gayretin sonucudur" dedi.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın balyozla duvar yıkımı ile projeye başlatıldı. Daha sonra işadamı Bilal Şahin tarafından yaptırılan Kuran kursunun açılışı gerçekleştirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber