Faruk Çelik'ten önemli açıklamalar

Emeklilere promosyon, doğum izni, evliliğe teşvik paketi... Çalışma hayatında yer alanların gündeminde bir süredir bu konular yer alıyor.

Haber Giriş : 18 Eylül 2013 18:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samanyolu Haber Günlük Özel programında Abdullah Abdülkadiroğlu'nun sorularını cevaplayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik , herkesin merak ettiği konulara değindi.

Emeklilere promosyonla ilgili bankalarla görüşüleceğini, çıkan sonucu da kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşacağını belirten Çelik, şu anda 16 hafta olan doğum izni için 18 ile 20 hafta arasında bir karar kılacaklarını belirterek, kendisinin, doğum izninin 16 haftada kalması taraftarı olduğunu, çünkü yeni düzenlemenin kadın istihdamını olumsuz etkilemesinden endişe ettiğini söyledi. Bakan Çelik, çocuk 1 yaşına gelene kadar yarım zamanlı çalışma konusunun da gündemlerinde olduğunu belirtti.

Bakanlığın masasında yeni konuşulmaya başlanan bir formül de yer alıyor. "Çocuk ilkokula başlayana kadar yarı zamanlı bir çalışma da formüller arasında" diyen Çelik, bunun da önemli bir düzenleme olduğundan ve uygulanabilir olduğundan bahsederek, "Vatandaş yarı zamanlı çalışmak istiyorsa, bir başka vatandaşa da istihdam imkanı ortaya çıkacak. Ona göre yarım maaş alacaklar." Şeklinde konuştu.

Gençlerin evliliğe teşvik edilmesiyle ilgili madde üzerinde çalışıldığını ifade eden Çelik, bu yardımın ne kadar olacağı, hangi şartları kapsayacağı yönünde paket netleşince açıklama yapacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber