Memura ek ödeme bu hafta görüşülecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mart 2006 11:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarının, Genel Kurul'da 8 Mart Çarşamba günü görüşülmesi bekleniyor. Tasarıyla, ek ödeme alamayan memurlara 2006 Ocak'tan itibaren her ay 40 YTL, Temmuz'dan itibaren de ilave 40 YTL olmak üzere 80 YTL ek ödeme yapılmasına olanak tanınıyor. Ayrıca, polis ve din görevlilerine aylık ortalama 100 YTL'lik daha artış yapılacak.

Tasarıya göre, ÖSYM Başkanlığı'nca yapılan merkezi sınavlarda, başvuru hizmetlerini yürütmek için görevlendirilen Milli Eğitim Bakanlığı personeline, başvuru için adaydan alınan 2 YTL tutarındaki hizmet bedelinin yarısı verilecek. Alınan başvuru bedelinin diğer yarısı da okul aile birliklerine gelir olarak kaydedilecek.

MEB'de norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması durumunda, öğretmenler de sözleşmeli olarak istihdam edilecek.

Teknik hizmetler sınıfında bulunan ve açık mahallerde fiilen çalışan personele verilen ek özel hizmet tazminatları 100 YTL'ye yükseltilecek.

DSİ ve Karayolları ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerinde çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıların özel hizmet tazminatları, yapılan artışla 120 YTL'ye çıkarılacak.

Din ile emniyet hizmetleri tazminat gösterge rakamları yükseltildi. Buna göre, 80 YTL ek ödemenin yanı sıra polis ve din görevlilerine aylık ortalama 100 YTL'lik daha artış yapılacak. Din görevlilerinin alacağı tazminattan, Diyanet İşleri Başkanlığı Genel İdari Hizmetler kadrosunda çalışan personel de faydalanacak.

Öğretmenlerin ek ders ücretleri de 3.6 YTL'den 5 YTL'ye çıkarılıyor.

Kurum, kurul, üst kurul, enstitü, teşebbüs, fon ve diğer adlarla kurulmuş kamu kurum ve kuruluşlarında, kanunlarda aksine hükümler olsa dahi, kendi özel mevzuatındaki hükümler uyarınca yapılacak temsil ve ağırlama giderlerinin yıllık toplamı, başkan ile temsil yetkisini haiz personelin bir aylık ortalama net ücretinin 2 katını geçemeyecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber