Atatürk'ün Ordu'yu ziyaretinin 89'uncu yıl dönümü kutlandı

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ordu'yu ziyaretinin 89'uncu yıldönümü törenlerle kutlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 19 Eylül 2013 20:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Atatürk'ün Ordu'yu ziyaretinin 89'uncu yıl dönümü kutlandı

İlk tören Atatürk'ün Ordu'ya gelişinde karaya ilk ayak bastığı yer olan İlk Adım Anıtı önünde yapıldı. Buradaki törene Ordu Valisi Kenan Çiftçi, İl Jandarma Komutanı Albay Şeref Çakmak, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kutlamalar daha sonra Orgeneral İbrahim Fırtına Bulvarı üzerinde devam etti. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Ordu Belediye Başkanı CHP'li Seyit Torun, "Atatürk'ün Ordu kentine ilk ayak bastığı yer, bugün 'İlk Adım Anıtı'nı diktiğimiz yerdir. Bu ilk adım, sadece bir ayak basma değildir. Bıraktığı iz, bugün vatan sevgisi, millet sevgisi, inanç özgürlüğü, insan hakları ve bağımsızlık olarak bu kentte yaşamakta ve giderek de büyümektedir. Bizler bu günü kutlarken sadece büyük bir kahramanın bu ilimize gelmesini kutlamakla kalmıyor, aynı zamanda onun ilkelerinin ülkemize verdiği bağımsızlık gücünü ve gelişmişlik düzeyini de kutluyoruz" dedi.

Ulu Önder Atatürk'ün Ordu'yu ziyaretinin 89'uncu yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen kutlama programı, 19 Eylül Atatürk Küçükler Kort Tenis Turnuvasında dereceye giren sporculara ödüllerinin Vali Kenan Çiftçi ve diğer protokol üyeleri tarafından verilmesiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber