Şanlıurfa'da çiftçilere sulama sistemleri tanıtıldı

Akçakale'de, Tarımsal Eğitim ve Yayın Projesi (TEYAP) kapsamında çiftçilere yönelik tarla günü düzenlendi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şanlıurfa'da çiftçilere sulama sistemleri tanıtıldı

Akçakale'de, Tarımsal Eğitim ve Yayın Projesi (TEYAP) kapsamında çiftçilere yönelik tarla günü düzenlendi.

Onortak köyünde gerçekleştirilen etkinlikte, çiftçilere tamburlu sulama sistemi ve yonca yetiştiriciliği hakkında bilgi verildi.

GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, etkinlikte yaptığı konuşmada 2008 yılında GAP eylem planıyla birlikte sulamaya 10 milyar bütçenin ayrıldığını söyledi.

Söz konusu paranın yüzde 70'inin harcandığını belirten Karahocagil, şunları kaydetti: "800 bin hektar alanın sulama altyapısını hazırladık. 600 kilometre ara kanal, bütün bölgede 800 kilometre kanal yaptık. Suruç, Kızıltepe, Bismil, Batman Ovaları kısacası tüm bölgeye sulama yatırımı yaptık. Bu sebeple ürün deseni değişecek. Çifçinin sulama tekniğini bilmesi lazım. Asıl hedefimiz çiftçiyi sulama konusunda yetiştirmek ve ürünlerin desenini değiştirmektir."

Tarlası örnek gösterilen çiftçi Osman Nuri Eren ise GAP idaresinin kendilerini çok iyi yönlendirdiğini ifade etti.

Hayvancılık yaptığını dile getiren Eren, "Yonca yetiştirmem şart olmuştu. Pamuktan daha karlı olduğu için 200 dönüm tarlaya yonca ektim. Tabi bu ekim sırasında ilacından tutunda sulamasına kadar herşeyi ile TEYAP ilgilendi, kendilerine çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Tarla gününe, GAP İdaresi Bölge Müdürü Mehmet Açıkgöz, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Harran Üniversitesi (HRÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Salih Aydemir ve çiftçiler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber