MEB'de sicili göre yönetici atama dönemi

Haber Giriş : 05 Mart 2006 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı atama yönetmeliğini değiştirdi. Üç yıl üst üste iyi dereceden daha aşağı not alanlarla iki yıl üst üste olumsuz sicil alanlar yöneticilik görevinden alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan değişikliğe göre, eğitim kurumu yöneticiliklerine atama ve yer değiştirmede kariyer, liyakat, norm kadro esasları, puan üstünlüğü gözönüne alınacak. Eğitim kurumlarında müdür olarak atanacaklarda (C) tipi eğitim kurumu için iki yıl, (B) tipi eğitim kurumları için üç yıl, (A) tipi eğitim kurumlarına müdür olarak atanacaklarda en az bir yılı (B) tipi eğitim kurumu olmak üzere en az dört yıl ya da eğitim kurumu yöneticiliğinde toplam beş yıl hizmet süresi aranacak.

Başarı ölçülecek

Eğitim kurumu müdür ve müdür yardımcılıkları için Bakanlıkça belirlenecek merkezlerde ÖDYM'ce (Ölçme Değerlendirme ve Yerleştirme Merkezi), merkezi sistem yazılı sınav yapılacak. Müdürler için Düzey Belirleme Sınavı, Müdür Yardımcıları için Seçme Sınavı yapılacak. Sınavların konuları, duyurusu, değerlendirmesi sonuçlarının ilan edilmesi ve sınava itirazın ne şekilde yapılacağı da yönetmelikte ayrıntılı olarak düzenlendi. Müdürlüğe yapılacak ilk atamalarda sınavda başarılı olan adaylar, başvurularına göre ilk tercihlerine atanacaklar.

Eğitim kurumu yöneticilerinin atama ve yer değiştirmeleri, sırasıyla isteğe bağlı, zorunlu, seçme sınavı ve düzey belirleme sınavı sonuçlarına göre yapılacak.

Sicili bozulanlar ayrılacak

Eğitim kurum yöneticilerinden haklarında adli veya idari soruşturma sonucu yer değiştirmesi uygun görülenler il içinde ya da il dışında, aynı kurumda sicil raporlarına göre son iki yıl üst üste iyi derecenin altında başarı gösterenlerin görev yerleri il içinde aynı tipte eğitim kurumu olacak şekilde değiştirilecek. Soruşturma sonucu yöneticilik görevinden ayrılması uygun görülenler, yöneticiliğe atanma şartlarından birini kaybedenler, sicil raporlarına göre üç yıl üst üste iyi dereceden daha aşağı derecede başarı gösterenler ile iki yıl üst üste olumsuz sicil alanlar yöneticilik görevinden alınacaklar.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber