'Yolsuzluk savcıları' geliyor

Haber Giriş : 05 Mart 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaynak AB'den, icraat kabineden. Yolsuzlukla mücadele için Adalet Bakanlığı'na uzman kadro, Başbakanlık'a birim geliyor

Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği'nin desteğiyle yolsuzlukla mücadeleye hazırlanıyor. İlk adım savcıların yolsuzlukla mücadele konusunda bilinçlendirilmesi olacak. Proje için kesenin ağzını açacak olan Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye'ye 5 milyon 900 bin Euro mali destekte bulunacak.

Avrupa Birliği'nin de desteğini alan 'Yolsuzlukla Mücadele Projesi' Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı'nın katılımı ile gerçekleştirilecek. Proje için Avrupa Birliği, Türkiye'ye ilk olarak 500 bin Euro destek sağlayacak. Projenin tamamı için ise birliğin kasasından gelecek toplam para ise 5.9 milyon Euro...

Yolsuzluk savcıları

Projenin ilk adımında savcılara ve hakimlere eğitim verilecek. Bu çerçevede Adalet Bakanlığı tarafından, hakim ve savcılara yolsuzlukla mücadele konusunda yapılması gerekenler anlatılacak. Ayrıca savcılara ve hakimlere, kolluk güçleriyle birlikte yolsuzlukla mücadele konusunda seminerler verilecek. Bu eğitim programlarında anlatılanlar kitap haline getirilecek ve programa katılamayanlara dağıtılacak.

Türkiye genelindeki tüm Cumhuriyet başsavcılıklarında yolsuzlukla mücadele konusunda 'odak nokta' olarak savcılar belirlenecek. Yolsuzlukla mücadele savcıları ayrıca, gerekli birimlerle koordinasyon sağlamaları açısından eğitimden geçirilecekler.

Başbakanlığa masa

'Odak nokta' olarak belirlenen ve yabancı dil bilen savcılar ayrıca yurt dışına gönderilecekler. Savcılar, buralarda kısa süreli eğitimle yolsuzlukla mücadele konusunda kapasitelerini artırılmaları konusunda eğitim alacaklar.

Yolsuzlukla Mücadele Projesi çerçevesinde, Avrupa Birliği Komisyonu tarafından, Başbakanlık bünyesinde bir Yolsuzlukla Mücadele Birimi kurulması hedefleniyor. Söz konusu birimin kurulmasını ise Avrupa Birliği yetkilerinin istediği belirtiliyor.

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber