3,5 milyon TL'lik uyuşturucu operasyonu: 1'i avukat 12 gözaltı

Mersin'de yapılan uyuşturucu operasyonunda aralarında bir avukatın da bulunduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2013 17:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3,5 milyon TL'lik uyuşturucu operasyonu: 1'i avukat 12 gözaltı

Mersin polisinin 4 ili kapsayan uyuşturucu operasyonunda, 9 kilo eroin, 3 bin adet ecstasy hap ile yaklaşık 300 bin adet uyuşturucu hap yapılabilecek miktarda 'amfetamin' ve 'metamfetamin' adlı kimyasal hammadde ele geçirildi. Biri avukat 12 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, hap imalatında kullanılan pres makinası ile çeşitli malzemelere el konuldu.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu satıcılarına yönelik sürdürdüğü 8 aylık çalışma sonrası İstanbul, Hakkari, Van ve Mersin'de 20 ayrı adrese operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında merkez Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi'ndeki bir eve baskın yapan polis, 9 kilo eroin, 3 bin adet uyuşturucu nitelikli ecstasy hap ile yaklaşık 300 bin adet uyuşturucu hap yapımında kullanılan 1 kilo 'amfetamin' ve 'metamfetamin' adlı kimyasal hammadde ele geçirdi. Ele geçen uyuşturucunun yaklaşık piyasa değerinin 3,5 milyon lira olduğu ifade edilirken, uyuşturucunun iç piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı kaydedildi.

Polis, operasyon kapsamında aralarında Mersin Barosu'na kayıtlı avukat S.G.'nin de bulunduğu 12 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Aynı olayla bağlantılı olarak daha önce 8 kişinin yakalanarak tutuklandığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber