Sorular hocaların kitaplarından alındı, sınav iptal edildi

GAZİSEM, TKGM-Lisanslı Harita Kadastro Mühendisliği Sınavını iptal etti. Gerekçe sorulan soruların hocaların kitaplarında yer alması...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Eylül 2013 18:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

LİHKAB Sınavı Hakkında Önemli Duyuru

15.09.2013 tarihinde yapılan “TKGM-Lisanslı Harita Kadastro Mühendisliği Sınavı”na ait sınav süreciyle ilgili yapılan protokol gereği soruların hazırlanması, sınavın icrası ve sonuçların açıklanması, Gazi Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne (GAZİSEM) aittir ve sınavın teknik anlamda güvenirliği Merkezimizin sorumluluğundadır.

Sınava yönelik olarak Öğretim Elemanlarından talep edilen sorular, soru güvenliği ile ilgili taahhütname imzalatılarak teslim alınmaktadır. Buna rağmen, yukarıda anılan sınava ilişkin olarak gerek katılımcılardan gerekse de konu ile ilgili kurumlardan gelen bilgiler kapsamında yapılan değerlendirmeler neticesinde sınavda kullanılan sorulardan bazılarının (120 sorudan 23 adedi), soruların talep edildiği Öğretim Elemanının basılı kitabından alındığı (büyük ölçüde örtüştüğü) tespit edilmiştir. Soruların telif hakkının kendilerinde bulunduğu ifade edilmekle birlikte aynı soruların kullanılmasıyla ilgili olarak gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.

Sınavın teknik anlamda güvenirliği konusunda hiçbir şüphe bulunmamasına karşın GAZİSEM olarak sorumluluğumuz gereği herhangi bir olumsuz düşünce oluşmasına engel olmak maksadıyla yukarıda anılan ve 15.09.2013 tarihinde gerçekleştirilen sınavın değerlendirmeye alınmayarak iptal edilmesine ve aynı şartlarda en kısa zamanda tekrar edilmesine karar verilmiştir. Tekrar edilecek sınavla ilgili ilan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün resmi internet sayfasında (www.tkgm.gov.tr) duyurulacaktır.

Kamuoyu ve ilgililere duyurulur.

NOT : Sınav sorularına yapılan itirazlar için dilekçeyle Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne başvurulduğu takdirde (dilekçede T.C. Kimlik numarası ve IBAN numarası belirtilmek kaydıyla) yatırılan ücret hesabınıza geri aktarılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber