6 Mart 2006'ın Önemli Gündem Başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2006 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

2- AB Savunma Bakanları Toplantısı Avusturya'nın İnnsbruck kentinde bugün başlıyor. İki gün sürecek toplantıya Türkiye, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül başkanlığında 6 kişilik heyetle katılıyor.

3- AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

4- Terörist Fehriye Erdal'ın "izini kaybettirmesi" Belçika Parlamentosu'nda görüşülecek. Adalet Bakanı Laurette Onkelinx ile İçişleri Bakanı Patrick Dewael soruları yanıtlayacak.

5- Devlet Bakanı Ali Babacan, Dünya Bankası ve Hazine Müsteşarlığı işbirliğiyle Ankara'da düzenlenen, "Türkiye Ülke Ekonomik Raporu (CEM): Sürdürülebilir Büyüme ve Avrupa Birliği'ne Yakınsama" konulu uluslararası konferansa katılacak.

6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda Otomotiv Sanayicileri Derneği yöneticilerini kabul edecek.

7- Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun Yönetim Kurulu toplantısı Viyana'da yapılacak. İran'ın nükleer programına ilişkin gelişmeler gündemin ilk sırasında yer alıyor.

8- Siyasi partilerden...

- ANAVATAN Genel Başkanı Erkan Mumcu, partisinin İl Başkanları Toplantısı öncesinde basın açıklaması yapacak.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin Siyaset Okulu'nda bir konuşma yapacak; Türk Amerikan Dernekleri Başkanı Atilla Pak ve Yönetim Kurulu üyelerini kabul edecek.

- SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Türkiye Milli Kooperatifler Birliği Genel Başkanı Muammer Niksarlı'yı kabul edecek.

- HÜRPARTİ Genel Başkanı Yaşar Okuyan, parti genel merkezinde basın açıklaması yapacak.

9- Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muhammad Afzal Tahir, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu'nu ziyaret edecek.

10- AK Parti İstanbul Milletvekili ve İstanbul 2010 Danışma Kurulu Başkanı Egemen Bağış, Ankara'da AB elçilerine verilecek davette bir konuşma yapacak.

11- Toplantı, açılış, ziyaret...

- Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya gelişinin 76.yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlenecek.

- Atatürk'ün doğumunun 125. yıldönümü dolayısıyla Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'in katılımıyla Duacı Köyü'nde törenle ağaç dikilecek.

-İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadın Koordinasyon Merkezi tarafından organize edilen "2. KKM Film Günleri"nin Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'ndeki açılışına katılacak.

- Topbaş ayrıca, Büyükada'da düzenlenen ilk doğalgaz abone kayıt töreninde bulunacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Enis Yeter başkanlığında, bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların başkan ve genel müdürlerinin katılımıyla İzmir'de Ege Bölge Toplantısı düzenlenecek.

- MAN Türkiye A.Ş'nin Türkiye'de üretime başlamasının 40. yılı dolayısıyla İstanbul'da basın toplantısı yapılacak.

- Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği bünyesinde faaliyet gösteren 12 ihracatçı birliğinin 2005 genel kurulları, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin kongresi ile başlıyor.

- ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson ve beraberindeki heyet, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'i makamında ziyaret edecek.

12- Kadınlar için şiddet ve taciz hala en önemli sorun...

- İstanbul ve Kültür üniversitelerince yapılan bir araştırma, kadınların günümüzde yaşadığı en önemli sorunların "maddiyat", "şiddet" ve "taciz" olduğunu ortaya koydu.

- Araştırmaya göre, kadınların en başarılı olduğu alan "ev kadınlığı", en başarısız olduğu alan ise "araba kullanmak".

13- Türkiye Ligleri'nde yer alan takımların yöneticileri, hafta sonu oynadıkları maçları değerlendiriyor.

14- Fortis Türkiye Kupası...

- Kupada mücadele eden takımlar, hafta içinde oynayacakları maçların hazırlıklarına başlıyor.

15- Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdullah Akyıl, Konyaspor maçında yaşanan olaylarla ilgili TSYD Levent Sosyal Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber