Sahte vergi denetmeni uyarısı...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Mart 2006 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kendilerini Gelirler Müdürlüğü elemanı gibi göstererek işyerlerinden ilan-reklam vergisi borçları karşılığında para talep eden sahte vergi denetmenlerine karşı vatandaşları uyardı.

İBB'den yapılan yazılı açıklamada, son günlerde işyerlerine giden bazı kişilerin kendilerini Büyükşehir Belediyesi Gelirler Müdürlüğü'nden gelmiş gibi tanıtarak ilan-reklam borçlarını silme vaadiyle para istedikleri doğrultusunda şikayetler alındığı belirtildi.

Bir mükelleften para isteyen Yılmaz B'nin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ihbarı üzerine polis tarafından suçüstü yakalanarak, hakkında gerekli yasal işlemlerin başlatıldığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

"İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin vergi denetim elemanları, işyeri ziyaretlerinde 'Vergi Denetim Kimlikleri'ni ibra ederler. Mükelleflerimiz bu konuda titiz davranmalı, denetim memuru olarak gelenlerden kimlik sormaları gerekmektedir. Bu tür ihbarlar ivedi olarak değerlendirilecek ve sahte vergi denetmenleri ile aracıları hakkında yasal işlemler başlatılacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber