Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda hava sıcaklığının azalacağını bildirdi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni haftada havalar nasıl olacak? - Haritalı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Erzincan, Hatay, Osmaniye ve Adana çevrelerinde görülecek yağışların; Van, Bitlis, Muş ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında, Orta ve Doğu Karadeniz ile Ege kıyılarında kuzey ve batı yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Van, Bitlis, Muş ve Ağrı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber