Emekliye en yüksek promosyonu veren maaşları ödeyecek

Promosyon pazarlığının yol haritası belli oldu: SGK, bankaları yarıştıracak. En yüksek promosyonu veren maaşları ödeyecek, kazanan emekli olacak...

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 23 Eylül 2013 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekliye en yüksek promosyonu veren maaşları ödeyecek

Yaklaşık 10 milyon emekli için banka promosyonu pazarlığı başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yetkilileri, ilk olarak kamu bankalarının yöneticileriyle bir araya geldi. Sıra özel bankalarla yapılacak görüşmede... Görüştüğümüz özel bankaların yetkilileri, SGK'dan gelecek daveti beklediklerini söyledi. SGK yetkililerinin programında da bu hafta içinde özel bankalarla promosyon buluşmasının yapılması var.

KIRAN KIRANA PAZARLIK

Emekliler, promosyon konusundaki gelişmeleri yakından takip ederken; bankalarla başlatılan pazarlığın yol haritası da belli oldu. Edinilen bilgiye göre; promosyon pazarlığının şu şekilde yürütülmesi planlanıyor: "SGK, promosyon pazarlığında bankaları yarıştıracak. İlk aşama bankaların ilk teklifleri alınacak. Kamu bankalarından sonra özellerin ilk teklifleri dinlenecek. Ardından SGK, tekliflerin bankalar tarafından revize edilmesini isteyecek. En yüksek teklifi veren bankalarla yeniden masaya oturulacak ve kıran kırana pazarlık yapılacak. SGK, emeklilere en yüksek promosyon ödemesini yapmayı kabul eden banka veya bankalarla anlaşacak. Yılda 122 milyar lirayı bulan emekli maaşları, bu bankalara yatırılacak. Emekliler, SGK'yla anlaşan bankalardan maaşını ve promosyonunu alacak. Her dönem sonunda bankalarla pazarlık için yeniden masaya oturulacak."

'MÜJDE BAYRAM ÖNCESİ GELSİN'

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Diğer çalışan kesimler gibi, emeklilerimizin de promosyon alması artık kaçınılmaz bir haktır. Emeklilerimiz her yıl bir maaş tutarında, 13'üncü maaş yerine geçecek olan bir banka promosyonunu almalıdır" açıklaması yaptı. Koncuk, sözlerine şöyle devam etti: "Kurban Bayramı öncesinde müjdeli bir haberin kamuoyuna ve emeklilerimize açıklanmasını diliyorum."

ARALIK'TA VERİLEBİLİR

Bankalarla promosyon görüşmeleri yapan SGK'nın, Memur-Sen'in de görüşünü alarak hangi banka ya da bankalarla anlaşma yapılacağına karar vereceği belirtiliyor. Anlaşmanın bayrama kadar sonuçlanması hedefleniyor. Emeklinin ilk banka promosyonunun ise Aralık ya da Ocak ayında verilebileceği ifade ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber