Yedigöller'de yol yapım ve çevre düzenlemesi

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, " Yedigöller'i dünyanın her yerinden gelecek olan fotoğrafçılara hazırlıyoruz" dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2013 08:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yedigöller'de yol yapım ve çevre düzenlemesi

Bolu Valisi İbrahim Özçimen, " Yedigöller'i dünyanın her yerinden gelecek olan fotoğrafçılara hazırlıyoruz" dedi.

Yedigöller Milli Parkı yolunda yapılan genişletme ve park alanı içindeki düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyen Özçimen, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Yedigöller'de çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve en kısa süre içerisinde bitirileceğini söyledi.

Yedigöller bölgesinde çok güzel çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Özçimen, "Yol genişliyor, sanat ve altyapı çalışmaları ile istinat duvarları yapılıyor. Bu yol asfalta hazır hale geliyor. Özel İdare araçlarını bu yolun genişletme çalışmalarına verdik. Yol genişletme çalışmaları ekim ayının ikinci yarısında bitirmeyi planlıyoruz. Bu tarihten sonra yolumuz asfalta hazır hale gelmiş olacak" ifadelerini kullandı.

"İnsanlarımızın daha iyi bir yolda, daha güvenli ve süratli bir şekilde dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Yedigöller'e ulaşmaları için çalışıyoruz" diyen Özçimen, şunları kaydetti:

"Hizmetimizi tamamladığımızda Yedigöller'i herkes görmüş olacak. Ama asfalt attığımızda daha rahat olacak. Asfalta ne zaman başlayacağımız henüz belli değil. Milletin parasını heba etmek istemeyiz. İhale sürecini en azından şimdi bitirmek istiyoruz. Önümüzdeki yaz mevsiminde asfalt şartları oluştuğunda asfaltı atarız."

Özçimen, "Yedigöller'i ekim ayı sonundan kasım ortasına kadar, renk cümbüşünün yaşandığı, yaprakların sarı, yeşil, kırmızı ve kahverengi renklerle oynaştığı döneme hazırlanmaya çalışıyoruz. Yedigöller'i dünyanın her yerinden gelecek olan fotoğrafçılara hazırlıyoruz. Bu parkı insanların kullanmasını istiyoruz. Bunun için de hız kesmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

Özçimen, Yedigöller Milli Parkı'nın içerisine araç girişi olmayacağını da anlatarak, "İnsanlarımız önce eşyalarını bırakacaklar, sonra araçlarını otoparka çekecekler. Bunun için birkaç farklı bölgede araç otopark alanı hazırlıyoruz. Bolu girişinde ve Mengen girişinde otoparklarımız olacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber