Karatepe teskereye hasret giden komandosunu ağladı

Aydın’ın Köşk İlçesi’ne bağlı Karatepe Köyü’nden 92/3 tertip olarak askere giden Rıfat Durmuş, hayatının baharında vatani görevini yerine getirirken yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2013 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karatepe teskereye hasret giden komandosunu ağladı

Güle oynaya elleri kınalı olarak vatan borcunu ödemek için asker ocağına giden Rıfat Durmuş, rahatsızlanınca tedavisi devam ederken hayatının baharında teskeresini alamadan yaşamını yitirdi. Gözyaşları arasında toprağa verilen Komando Rıfat sevenlerini yasa boğdu.

Köşk İlçesi’ne bağlı Karatepe Köyü’nün Kösealanı Mahallesi’nde yaşayan Rıfat Durmuş, geçen yıl Ağustos ayında tertipleri ile birlikte elleri kınalanıp, dualarla vatan borcunu ödemesi için Kayseri’deki birliğine gönderildi. Kayseri’de acemi eğitimini tamamlayan Rıfat Durmuş, dağıtım iznine geldikten sonra vatan borcunun geri kalan kısmını tamamlamak üzere usta birliği olarak sevk edildiği Kayseri Komando Tugayı’na gitti. Askerlik görevini yaptığı sırada aniden rahatsızlanan Komando Rıfat Durmuş’un sevk edildiği askeri hastanede amansız hastalığa yakalandığı tespit edildi. Bir süredir tedavi gören Rıfat Durmuş hayatını kaybetti. 21 yaşındaki Komando Rıfat Durmuş gözyaşları arasında toprağa verildi.

“RAHATSIZLANINCA KOMANDO KIYAFETLERİ İLE ÇEKTİRDİĞİ FOTOĞRAFLARIN SAKLANMASINI İSTEMİŞ”

Aileye taziye ziyaretinde bulunan Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, bir sürerdir tedavi gören Rıfat Durmuş’un genç yaşta hayatını kaybetmesinin kendisini tanıyan herkesi çok üzdüğünü belirterek Anne Fadime ve Baba Latif Durmuş’un acısını paylaştı. Çocukları Rıfat Durmuş’un en şerefli görev olan vatan borcunu komanda olarak ödeyecek olmasına çok sevindiğini, ancak teskere alamadan yakalandığı amansız hastalığa yenik düşüp hayatını kaybetmesine çok üzüldüklerini belirten Baba Latif Durmuş, “Acımızı bağrımıza bastık. Hayattaki tek dayanağımızdı. Asker oldu, her ne kadar resmi kayıtlarda asker olmasa da bize göre çocuğumuz askerken öldü. Kutsal vatan borcunu ödemek için takati kesilinceye kadar mücadele etti” dedi.

“İNŞALLAH AHİRETTE ŞEHİT MUAMELESİ GÖRÜR”

Hayatının baharında, 21 yaşındaki oğlunu toprağa vererek dünyadaki en acı olaylardan biri olan evlat acısını yaşadığını belirten Anne Fadime Durmuş ise, “Rıfat’ı yetiştirip asker eylemenin gururunu yaşadım. Teskeresini alıp geleceği günleri beklerken hastalandığı haberi geldi. Kanser olduğunu öğrenince çok üzüldük. Askeri hastanelerde ve üniversite hastanelerinde tedavi gördü. Ancak çocuğumuz Allah’ın yanında daha kıymetliymiş. Askerliğini tamamlayamadan hayatını kaybetti, inşallah ahrette şehit muamelesi görür” diyerek acısını yüreğine gömmeye çalıştığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber