İşçilerden başkanın aracına haciz...

Haber Giriş : 08 Mart 2006 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde işten çıkarıldıkları gerekçesiyle belediye aleyhine açtıkları tazminat davasını kazandıkları halde paralarını alamayan işçiler, belediye başkanının haczettirdikleri makam aracına el koydurdu.

İşçilerden Nurullah Abir ve Yakup Çiftçi'nin avukatı Hüseyin Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üvekkillerinin ?haksız yere işten çıkarıldığı? gerekçesiyle belediye aleyhine açtıkları tazminat davasını kazandıklarını söyledi. Buna rağmen parayı tahsil edemediklerini bildiren Akay, Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Aslan'ın makam aracı ve belediyenin vidanjörünü haczettirdiklerini belirtti.

Aleyhte açılan davada bir gün sonra, mahkemenin ?kamu malının fiilen kullanımda olması? gerekçesiyle araçların iade edilmesine karar verdiğini, kendilerinin buna karşı çıktığını söyleyen Akay, önceki gün neticelenen davada, vidanjörün kamu hizmetinde olduğuna, ancak makam aracının ?kamu hizmetine değil kişiye tahsis edilmiş araç olduğuna kanaat getirildiğini? ve bu aracın trafikten men edilerek, haczedilmesine karar verildiğini bildirdi.

Ardından Ceylanpınar İcra Müdürlüğü'nün, belediyeye ait 63 SD 403 plakalı ?Renault Laguna? marka otomobilin görüldüğü yerde haczedilerek, trafikten men edilmesini istemesi üzerine, kararın İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince uygulamaya konulduğunu ifade eden Akay, ?Bunun üzerine belediye binası önünde duran makam aracına el konularak, ilçe trafik amirliği parkına çekildi? dedi. Akay, söz konusu aracı açık artırmayla satışa sunacaklarını söyledi. Ceylanpınar Belediyesi yetkilileri ise karara ilişkin açıklama yapmadı.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Ceylanpınar'da 2003 yılında ilçe belediyesinde çalışan 110 geçici işçinin, zorla 2 ay mecburi izne ayrılmış gibi gösterilerek, çalışmaya devam ettirildiği iddia edilmişti. Nurullah Abir ve Yakup Çiftçi adlı işçiler, bu duruma karşı çıktıkları gerekçesiyle iş akitlerine son verildiğini ileri sürmüş ve ?haksız yere işten çıkarıldıkları? gerekçesiyle belediye aleyhine tazminat davası açmışlardı.

Yaklaşık bir yıl süren ve geçen yıl Kasım ayında işçilerin lehine sonuçlanan davada, mahkeme, belediyenin söz konusu kişilere 20'şer bin YTL ödemesine karar vermiş, ancak belediye yetkililerinin bunu ödemeye yanaşmadığı öne sürülerek, başkanın makam aracı ve belediyenin vidanjörüne haciz işlemi başlatılmıştı.

AA muhabirinin görüştüğü Ceylanpınar Belediyesi yetkilileri, söz konusu işçilerin eski Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdürrezzak Aksak döneminde işten çıkarıldığını belirtmişlerdi. Buna rağmen işçilerin kendi dönemlerinde mahkemeye başvurmasına anlam veremediklerini söyleyen yetkililer, davanın Yargıtay'a intikal ettiğini ve çıkacak karara saygı duyacaklarını, ancak davanın işçilerin lehine neticelenmesi durumunda, kendilerinin de tazminat bedelinin, önceki belediye başkanından alınması için hukuki işlemlere başvuracaklarını kaydetmişlerdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber