Batman'da tartışma konusu olan Atatürk heykeline yeni kaide yapılıyor

Batman'da, 30 yıl aradan sonra üzerindeki 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı bir gecede 'Yurtta sulh cihanda sulh' yazısı ile değiştirilmesiyle gündeme gelen Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli'ne yeni kaide yapılıyor.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Eylül 2013 12:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Batman'da tartışma konusu olan Atatürk heykeline yeni kaide yapılıyor

Batman'da, 30 yıl aradan sonra üzerindeki 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı bir gecede 'Yurtta sulh Cihanda Sulh' yazısı ile değiştirilmesiyle gündeme gelen Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli'ne yeni kaide yapılıyor. Batman Valisi Yılmaz Arslan, "Örnek bir projeyle büstün kaidesini estetik bir görünüm kazandıracağız. Meydan daha güzel olacak" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan ve üzerindeki, 'Ne mutlu Türküm diyene' yazısı 25 Mart'ta sökülerek yerine, 'Yurtta sulh Cihanda Sulh' yazısı konulduğu için uzun süre tartışma konusu olan Atatürk büstünün kaidesi yeniden yapılacak. Batman Valisi Yılmaz Arslan, meydandaki büstün daha güzel bir görünüme kavuşması amacıyla kaideyi Midyat taşlarıyla yeniden dizayn edeceklerini söyledi. Projeye başlandığını söyleyen Arslan, "Meydanın daha şık ve estetik görülmesi amacıyla kaide elden geçirilecek. Örnek bir proje hazırladık. Büste her hangi bir düzenlemeye gidilmeyecek. Kaidesi daha estetik bir görünüme kavuşturulacak projede Midyat taşları kullanılacak. Eski meydanın güzel görüntülerinden biri de kuşkusuz meydandaki büstümüzdür. Büst kaidesini güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalara başlanıldı" diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber