Dersane öğretmenlerine formasyon imkanı

Haber Giriş : 09 Mart 2006 06:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aşağıdaki haber Milliyet gazetesinden alınmıştır. Ancak bu konu daha önce sitemizde iki defa yer almıştır. Sitemiz haberlerine bakmak için tıklayın.


Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce Refahyol döneminde yaşama geçirilen 'tüm fakülte mezunlarının öğretmen olabilmesi' uygulamasına benzeyen bir genelge yayınladı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Refahyol döneminde yaşama geçirilen "tüm fakülte mezunlarının öğretmen olabilmesi" uygulamasına benzer bir çalışma başlattı. Özel kuruluşlarda çalışan fen, edebiyat, fen-edebiyat dışındaki fakülte mezunları da MEB'in yaptığı öğretmenlik atamaları için başvurabilecek. Ancak diğer fakülte mezunları, MEB'den 1000 YTL karşılığı pedagojik formasyon alacak.

Çelik imzasıyla 24 Şubat'ta yayımlanan genelgede, MEB'e bağlı özel okul veya dershanelerde "uzman öğretici" olarak görev yapan Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat fakültesi mezunlarına pedagojik formasyon kursu verileceği duyuruldu.

17 Mart olarak belirtilen son başvuru tarihine 9 gün kala yayımlanan yeni genelgede de diğer fakültelerden mezun olup halen asıl görevli olarak özel okul ve dershanelerde görev yapan uzman öğreticilerin de kursa müracaat edebileceği" kaydedildi.

İktisat, ziraat, veteriner, eczacılık, tıp fakültesi mezunu olup özel kuruluşlarda 'uzman öğretici' olarak çalışanlar, 280 saatlik formasyon kursuna katıldıktan sonra, öğretmenlik atamalarına başvurabilecek. Kurs 1000 YTL'ye MEB'den alınabilecek.

MEB'e bağlı özel okul ve dershanelerde 25 bin uzman öğretici görev yapıyor. Formasyon kursları 5 bin YTL karşılığında üniversitelerden de alınabiliyor.

Atanma şansları düşük
Formasyon alan diğer fakülte mezunlarının MEB'in yaptığı öğretmenlik atamasında şansları düşük olacak.
MEB, Talim ve Terbiye Kurulu'nun 119 sayılı kararı doğrultusunda atamalarda önceliği sırasıyla eğitim, fen, edebiyat, fen-edebiyat fakültesi mezunlarına veriyor. Boş kalan kontenjanlara diğer fakülte mezunları atanıyor.
Dönemin Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, 1996'da bütün mezunlara öğretmenlik hakkı tanımıştı. Ataması yapılan 46 bin öğretmen arasında dini esaslara göre eğitim veren Mısır'ın El-Ezher Üniversitesi mezunları da vardı

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber