Kapıyı açarken dikkat!

MUĞLA'da, kargo görevlisi görünümünde gittikleri bir evden silah zoruyla gaspa teşebbüs eden üç şüpheliden ikisi yakalanarak tutuklandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 28 Eylül 2013 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kapıyı açarken dikkat!

Diğer şüphelinin ise yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Dün (Cuma) saat 14.30 sıralarında Bevliye Dülgeroğlu'nun Emirbeyazıt Mahallesi Avcılar Sokak'taki evine kargo görevlisi gibi gelen Ü.K. (38), aşağıdan zile basıp, bir koli getirdiğini söyledi. Evde kızı Şeniz Dülgeroğlu ile birlikte olan genç kadının kapıyı açmasını fırsat bilen Ü.K., belindeki ruhsatsız tabancasını çıkartıp, para ve ziynet eşyalarını vermesini istedi. Korkup, balkona kaçan Bevliye Dülgeroğlu, “İmdat, yardım edin öldürüyorlar” diye avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. Paniğe kapılan Ü.K., tabancasını binanın bodrum katına atıp, kaçtı. Komşuları durumu polise bildirdi.

MOBESEDEN TAKİP EDİLDİ, PARKTA YAKALANDI

Dülgeroğlu ve komşularının verdiği eşkalden yola çıkan polis MOBESE görüntülerini de inceleyerek, Ü.K.'yi, olay yerine 2 kilometre mesafedeki Adliye Kavşağı'nda bulunan 2000 Derneği Parkı'nda yakaladı. Ü.K., sorgusunda gasp teşebbüsünü arkadaşları N.T. (45) ve K.K. (33) ile planladıklarını itiraf etti. Ü.K.'nin sorgusundan şüphelilerin olay yerine geldikleri otomobilin de kiralandığı tespit edildi. Otomobildeki GPS sayesinde aracın Kötekli Mahallesi'nde olduğu anlaşıldı. Bu bilgiden yola çıkan polis, Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde öğrenim gören kızlarıyla yaşayan işçi emeklisi N.T.'yi de buradaki müstakil evinde yakaladı. Polis, İstanbul'dan geldiği belirlenen K.K.'nin yakalanması için ise çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

İLK İŞLERİNDE YAKALANDILAR

Sorgusunda çevresinden aldığı borçları ödemediği anlaşılan N.T.'nin, böyle bir gasp planı yapıp, varlıklı kişilerin evlerini tespit ettiği ardındanda İstanbul ve Antalya'dan gelen iki arkadaşıyla giriştikleri ilk işlerinde yakalandığı öğrenildi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Ü.K. ve N.T., tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber