Osmankavuncu Parkına bakanlık desteği

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çevre ve şehircilik Bakanlığınca şehirlere daha çok yeşil alan kazandırmak amacı ile belediyeler arası “ En Güzel park Proje Yarışması” düzenlendiğini Melikgazi Belediyesi olarak bu çalışmaya katılacaklarını bildirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2013 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Osmankavuncu Parkına bakanlık desteği

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Çevre ve şehircilik Bakanlığınca şehirlere daha çok yeşil alan kazandırmak amacı ile belediyeler arası “ En Güzel park Proje Yarışması” düzenlendiğini Melikgazi Belediyesi olarak bu çalışmaya katılacaklarını bildirdi.

Osmankavuncu parkının Anatamir Fabrikası karşısından başladığını ve etaplar halinde Organize Sanayi Demirciler Sitesinde son bulan yapılış amacı ve kapsamı ile bu yarışmaya iştirak edileceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, Osman Kavuncu Parkının Kayseri ilinin batı istikametinden girişte şehrin prestij parkı olduğunu belirtti.

Şehrin batı bölgesinden yani Ankara ile Adana bölgesinden gelen gerek transit gerek ise şehir merkezine giren tüm araçlar için bu güzergahın şehrin ilk imajı için önemli olduğunu kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 81 il deki belediyelerden park projeleri istenmektedir. Bu projeler değerlendirilecek ve En güzel 150 parka destek verilecektir. Bu kapsam içerisinde Melikgazi Belediyesi olarak etaplar halinde yapılan ve toplam uzunluğu 9000 metre olan Osman Kavuncu parkı ile bu yarışmaya iştirak edilecektir. Çünkü Osman Kavun Parkı 450 m2lik bir alan ile hem park hem de imaj ve prestij bir yapıya sahiptir. Parkın tamamı içerisinde otoparklar, çocuk oyun alanları, kamelyalar, havuzlar, bisiklet ve yürüyüş yolları, bol alanlı yeşillendirilmiş ve ağaçlandırılmış alanlar. Yel değirmeni, Kaya yapıları gibi figür ve yapılar bulunmaktadır. Bu açıdan çok yönlü, çok amaçlı ve büyük ölçekli parkımızın tamamlanmış projesi yarışmaya gönderilmiştir ”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber