İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Lise öğretmenleri Eylül'de ek ders alacak mı?

Lise öğretmenleri Eylül’de ek ders alacak mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 30 Eylül 2013 13:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Lise öğretmenleri Eylül'de ek ders alacak mı?

Ortaöğretim kurumları yönetmeliğinin değişmesiyle beraber yönetmelikte;

Öğretmenlerin mesleki çalışmaları

MADDE 87- (1) Ortaöğretim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenler, derslerin kesimi tarihinden temmuz ayının ilk iş gününe, eylül ayının ilk iş gününden derslerin başlangıç tarihine kadar geçen sürelerde kadrolarının bulunduğu/görevlendirildikleri okulda mesleki çalışma yaparlar. Mesleki çalışma programı okul müdürlüğünce hazırlanır ve çalışma öncesinde yönetici ve öğretmenlere duyurulur.

(2) Bu çalışmalarda;

a) Yönetici ve öğretmenlerin; genel kültür, özel alan ve pedagojik formasyon konularında, bilgilerini arttırıcı faaliyetler yapılır.

b) Yeni beceriler kazandırmaya, eğitim ve öğretimde karşılaşılan problemlere çözüm yolları bulmaya, öğrencinin ve çevrenin ihtiyaçlarına göre plan ve programlar hazırlamaya yönelik faaliyetler yapılır.

c) Öğretim programları, mevzuat ve uygulamalarla ilgili inceleme ve değerlendirme yapılır.

ç) Öğretmenler Kurulu, zümre öğretmenler kurulu toplantılarıyla bunlarla ilgili iş ve işlemler yapılır.

d) Eğitim ve öğretim yılı değerlendirmesiyle yeni öğretim yılında uygulanacak yıllık çalışma programı, iş takvimi ve iş bölümüyle ilgili hazırlıklar yapılır.

(3) Mesleki çalışmalardan azami verim elde edilebilmesi için okulun ve çevrenin ihtiyaçlarına göre, eğitim ve öğretimle ilgili diğer konularda da mesleki çalışma yapılabilir. Bu çalışmalar okul ortamının dışında ilgili eğitim ortamları veya işletmelerde de yapılabilir.

(4) Mesleki çalışmalarda ödenecek ücretle ilgili hususlarda 1/12/2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar doğrultusunda işlem yapılır.

Maddesi bulunmaktadır.

Bu madde kapsamında 9-13 Eylül 2013 tarihlerinde görev yapan öğretmenlerin ek ders ücretleri ödenmelidir.

Bu süre içerisinde bir çok okulumuzda öğretmenler kurulu, zümre toplantıları, ilçe zümre toplantıları ve 2013-2014 eğitim öğretim yılına hazırlık çalışmaları yapıldığı düşünüldüğünde görev yapan öğretmenlerin tamamının bu hafta içerisinde 15 saat ek ders ücreti almaları gerekmektedir.

Yönetmelik 07/09/2013 tarihinde yürürlüğe girdiğinden bu tarihten sonraki süreçte ücret ödenmesi gerekmektedir.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber