Baba dayağından engelli kaldı

Giresun'da babası 36 yaşındaki Ercan Yayla tarafından, ağladığı için 10 aylıkken dövülüp yere fırlatılınca beyni hasar gören 2.5 yaşındaki Edanur Yayla zihinsel engelli oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Baba dayağından engelli kaldı

Giresun'da babası 36 yaşındaki Ercan Yayla tarafından, ağladığı için 10 aylıkken dövülüp yere fırlatılınca beyni hasar gören 2.5 yaşındaki Edanur Yayla zihinsel engelli oldu. Tedavisi süresince 5 defa beyin ameliyatı geçiren minik Edanur, son olarak devlet korumasında olduğu Samsun'daki yuvadan rehabilite edilmesi için Kocaeli'ne gönderildi.

Giresun'un Gemiler Çekeği Mahallesinde oturan Ercan Yayla, Mart 2012'de iddiaya göre sürekli ağladığı için bebeği Edanur'u dövüp yere fırlattı. Anne 20 yaşındaki Nurcan Yayla, yaralanan ve bilinci kapanan bebeğini Giresun Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü. Burada ilk tedavisi yapılan Bebek, Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne, ardından da Samsun'daki özel bir hastaneye sevk edildi.

5 BEYİN AMELİYATI YAPILDI

Vücudunun birçok yerinde morluk ve ağır darbe izleri olduğu belirlenen Bebek, hayati tehlikesi bulunduğu gerekçesiyle yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Beyin cerrahi uzmanları tarafından muayene edilen Edanur Yayla'nın, beyin zarının altında kanama belirlendi. Yapılan ameliyatla beyin zarının altındaki kanama tedavi edildi. Ancak, Edanur Yayla'nın beyninde su toplaması (Hidrosefali) gelişti. Bu nedenle 4 kez daha ameliyat edilen Edanur, tedavisinin ardından geçen yıl Temmuz ayında devlet korumasına alınarak Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'na konuldu. Burada bakımı yapılan minik Edanur, zihinsel engelli kaldı.

KOCAELİ'NE GÖNDERİLDİ

Samsun'da Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı bir rehabilitasyon merkezi olmaması nedeniyle 2 ay önce Kocaeli'ne nakledilen Edanur Yayla'nın, Kocaeli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi'nde rehabilite edildiği belirtildi.

BABA TUTUKLU YARGILANIYOR

Olay sonrasında baba Ercan Yayla çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmış, bebeğinin dövüldüğünü saklayan anne Nurcan Yayla'ya da Sosyal Hizmetler Uzmanları tarafından psikolojik tedavi uygulanmıştı. Nurcan Yayla'nın zaman zaman yuvada kalan çocuğunu görmeye geldiği belirtildi. Babanın yargılanmasına ise devam edildiği bildirildi. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber