Köy korucuları törenle emekliye ayrıldı

Mardin Jandarma Komando Özel Harekat Komutanlığı'nda 55 yaşını dolduran ve emekli olan 30 geçici köy korucusu için tören düzenlendi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2013 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köy korucuları törenle emekliye ayrıldı

Jandarma Özel Harekat Komutanlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İl jandarma Komutanı Albay Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Derviş Kara, Vali Yardımcısı Selim Palamut, Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, Mardin ve ilçelerinden korucular katıldı. Törende bir açıklama yapan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, bir insanın görevini hakkıyla yapıp şerefiyle, onuruyla görevinin sonuna gelip emekli olmasının her yiğidin karı olmadığını söyledi. Vali Cengiz, "Herkese bu nasip olmaz. Sizler kutsal vatanımızın bölünmemesi için memleketimizin birliği, beraberliği, dirliği için çok önemli görevler ifa ettiniz. Ülkemize, memleketimize, insanlığa hizmet ettiniz. Kendi yörenize, kendi ailenize, kolluk güçlerimizle beraber hizmet ettiniz. Bu gerçekten çok onurlu bir görevdir. Hepinizi tebrik ederim. Sizin bu kutsal mücadelenizi küçümseyen ya da kutsal mücadelenizi başka yönlere çeken çevreler oldu, hala var ve bundan sonra da olacak, sizler bundan sonraki korucu arkadaşlarıma iyi bir miras bıraktınız. İlimizde görev yapan korucularımızdan valiniz olarak memnunum. Mardin’de görev yaptığım süre içerisinde arkadaşlarımızın özellikle jandarma teşkilatımızla kolluk güçlerimizle uyumlu çalışması görevlerine hassasiyetle devam etmeleri, aralarından herhangi bir problem olmadan görevlerini sürdürmeleri bizleri memnun etmektedir. Bu uyumu birlik ve beraberliğin devam etmesi hem sizin çalışma başarınız hem de ülkemizin birlik ve beraberliği için çok önemlidir. Bilindiği gibi ülkemizde ve bölgemizde milli birliğin ve beraberliğin, kardeşliğin, hoşgörünün, barışın devam etmesi yönünde hükümetimizin, devletimizin ciddi çabaları vardır. Bu çabalara destek vermek her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının en önemli görevidir. Huzur olamadan birlik ve beraberlik olmadan, güvenlik olmadan, hiçbir şeyin olmayacağını hepimiz biliyoruz. Nerden biliyoruz. Huzurun, güvenliğin olmadığı ülkelerden biliyoruz. Dolayısıyla hükümetimizin bu yönde yapmış olduğu çabalara hep beraber bölge insanı olarak sahip çıkmak bizim en önemli milli görevlerimizden biridir" dedi.

Mardin İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol törende yaptığı konuşmada emekli olan koruculara sivil hayatlarında başarılar diledi. Albay Erol, "Bizler sizleri hiç kendimizden ayrı görmedik, tüm faaliyetlerimizde yakınımızda, yanımızda oldunuz. Yeri geldi kumanyalarımızı, yeri geldi yufka ekmeklerimizi paylaştık" diye konuştu.

BABASININ PLAKETİNİ KENDİ ELLERİYLE VERDİ

Türkiye Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir, törende emekli olan babasının plaketini kendi elleriyle verdi. Törende bir konuşma yapan Kandemir, "Bugün burada yıllardır terörle mücadelede onurlu bir duruş sergileyen korucularımızın emeklilik töreninde olmanın gururunu yaşıyorum. Her zaman ve her yerde görevinizi canı gönülden büyük bir başarıyla yaptınız. Kahramanca çalıştığınızı, bunu bütün dünyaya ispatladınız. Vatan uğruna binlerce şehit verdik, binlerce gazimiz oldu. Her zaman canlarınızı ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve vatanımız için vermeye hazır olduğunuzu biliyoruz. Çok değerli dava arkadaşlarım özlük haklarınız ile ilgili daha önce yaptığımız çalışmalar neticesinde emekli olan korucularımızın maaşlarında iyi bir artış olmuştur. İnşallah mevcut görevi başındaki korucularımız da özlük haklarında en kısa zamanda kavuşacaklardır. Bizlerde Kürt kökenliyiz; Kürt kültürünü yaşıyor ve Kürtçe konuşuyoruz. Fakat dilimizi konuşmak, kültürümüzü-inancımızı yaşamak, hiçbir zaman bu güzel ülkenin bütünlüğünden yana fikir beyan etmemize engel olmayacaktır. Biz korucu camiası olarak, her koşulda devletimizin yanında yer alacağız. Bizler geçmişe takılıp, geleceğimizi heba etmenin yanlış olduğunu söylüyoruz. Geleceğin Türkiye’sinde daha huzurlu bir ortamın sağlanması adına üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Çocuklarımıza silahı değil, kalemi ve bembeyaz bir sayfayı bırakmak istiyoruz. Değerli çalışma arkadaşlarım, nerede olursanız olun bu süreç zarfında edinmiş olduğunuz bilgi birikimi ve tecrübe sizi her zaman bir adım öteye taşıyacaktır. Ben, bu ekibin bir parçası olmaktan her zaman gurur duydum ve bu böyle kalacak. Şimdi bu gün emekli olan sevgili köy korucularımız görevinizi onurla yaptınız. Sizler geçici değilsiniz, sizlerle devamlı birlikteyiz, yan yanayız, gönüllerimizdesiniz, kalplerimizdesiniz. Bu mücadeleyi bundan sonra sivil yaşamınızda da sürdüreceğinize canı gönülden inanıyoruz. Emeklilik hayatınıza sağlıklı günler temenni ediyorum. Sayın başbakanımızın demokratikleşme paketi adı altında yapmış olduğu açıklamada bizler korucu camiası olarak paketi önemli bir reform olarak karşılıyoruz ve destekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından emekli olan koruculara plaket verildi. Tören verilen yemek ve yapılan ikramın ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber