Bir lisede iki müdür

Okulun adı Güngören İzzet Ünver Lisesi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 10:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bir lisede iki müdür

Okulun adı Güngören İzzet Ünver Lisesi. Benim de mezun olduğum okul. Okulun bahçesinde iki bina var. Geçmişte yeni bina Yabancı Dil Ağırlıklı Lise olarak hizmet veriyordu. Geçen yıl (2012-2013) bu bina İmam Hatip Lisesine dönüştürüldü.

Dönüşümden sonra burada da ayrı bir müdürlük açtık bu nedenle bir müdür atayalım denildi ve okulun Genel Lise binasında Asil Müdür İmam hatip binasında ise Vekil Müdür görev yaptı.

2013-2014 için yapılan çalışmada bakanlık Genel Liseyi kademeli olarak kapatıp Güngören’e damgasını vuran bir çok insanın mezun olduğu İzzet Ünver Lisesi’nin adı Güngören İzzet Ünver İmam Hatip Lisesi olmuş oldu.

Buraya kadarını tartışmasak da bundan sonra ele alacaklarımız önemli.

İzzet Ünver Lisesi diye bir okul kalmadığı halde yani İzzet Ünver İmam Hatip Lisesine dönüştüğü halde halen iki müdür görev yapmaktadır.

Dönüşen okulun eski öğrencileri var ondan böyle devam ediyor desek olmaz çünkü o okulun öğrencileri birkaç yıl sonra mezun olacaklar ve sadece İmam Hatip Lisesi öğrencileri kalacak. Kaldı ki bu şekilde dönüşen hiçbir okulda her kurum adına ayrı müdür atanmış değil.

Eğer deniliyorsa ki geçen yıl açılan bina ayrı müdürlük o zaman da soruyoruz; İstanbul ilinde duyuruya çıkılan müdürlük atamalarında bu okulun adı neden yok?

Şöyle düşünelim.

İki müdür var ola ki iki kadro da verilmişse bir tanesi asaleten dolu olduğuna göre vekaleten yönetilen kadro neden duyuruya çıkmıyor?

Bu durumda yaz döneminden beri (dönüşümlerin yapılmasından itibaren);

- İki müdüre de maaş ödenmesi,

- Bu durumu İl MEM’le de paylaşıldığı halde İl MEM’in ve İlçe MEM’in seyirci kalmaları,

- İmam Hatip gibi dini eğitim yapılan bir kurumun bu şekilde anılmasına sebebiyet verilmesi

Ne kadar doğru? Sorumluları sorunu daha ne kadar erteleyeceklerdir. Bu konu ile ilgili bizim kaçırdığımız bir şey varsa bildirsinler aynen yayımlayalım…

Bakalım bir koltukta iki müdür daha ne kadar devam edecek? Birkaç yıl sonra genel lisenin öğrencisi bitince asil müdüre sen fazlasın öğrencin yok sana yol göründü denilirse şaşmayalım. Burası Türkiye her şey mümkün…

Hatta ve hatta bugün tüm liseler dönüştüğünden her dönüşen okula iki müdür verelim olsun bitsin.

Maksut BALMUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber