Su bile içemezken şimdi doktoru ile kebap yiyecek

Gırtlak kanserine ,yakalandığı, için, normal yollardan, su bile, içemeyen, Mehmet Eğilmez, boğazına ‘metal stent’ takılması, ile, yeniden ,hayata ,döndü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Su bile içemezken şimdi doktoru ile kebap yiyecek

Gırtlak kanserine yakalandığı için normal yollardan su bile içemeyen Mehmet Eğilmez, boğazına ‘metal stent’ takılması ile yeniden hayata döndü. İlk suyunu doktorunun elinden içen Eğilmez, tam anlamıyla iyileştiğinde doktoruna Adana Kebabı ısmarlama sözü verdi.

Gırtlak kanserine yakalanan Mehmet Eğilmez (74), Adana’ya gelerek, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde ameliyat oldu. Prof. Dr. Ülkü Tuncer ve Yrd. Doç. Özgür Tarkan tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Eğilmez’in yemek borusunda bulunan tümör, başarılı bir şekilde alındı. Tümörün alınması ile birlikte yemek borusunun 3 santimlik kısmı kesilen Eğilmez, 2 ay boyunca tedavi gördüğü Balcalı Hastanesi’nde normal yollardan su dahi içemedi. Operasyonu gerçekleştiren doktorların, Gastroenteroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü’ye danışmasının ardından hastanın yemek borusundan kesilen yere ‘stent’ takılmasına karar verildi.

“İLK SUYUNU DOKTORUNUN ELİNDEN İÇTİ”

Gerçekleştirilen ameliyat ile Eğilmez’in yemek borusuna ‘stent’ takıldı. Operasyonun ardından ilk suyunu doktoru Gümürdülü’nün elinden içen Eğilmez, doktoruna tam anlamıyla iyileşince ‘Adana Kebabı ısmarlama’ sözü verdi.

Operasyon hakkında İHA muhabirine bilgi veren Prof. Dr. Yüksel Gümürdülü, metal stentlerin, birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını belirterek, “Hastamızın yemek borusundan kesilen yere metal bir stent taktık. Metal stentler gereken her yerde kullanılabiliyor. Küçükleri kalpte kullanılabilir, yemek borusuna takılabiliyor, safra yollarında kullanılabiliyor. Metal olmasına rağmen ağır değil; hastaya rahatsızlık vermiyor. Böylelikle nefes borusuna gıda veya su kaçmasını engelliyor. Hasta konforu açısından çok önemli bir işlem” dedi. Metal stent takılmadığında hastaların ya damardan ya da mideden beslenmek zorunda kalacağını kaydeden Gümürdülü, “Bir insanın bir şeyi yemesi, ağzında çiğnemesi onu yutması, yemek borusundan mideye gelmesi ayrı bir haz, ayrı bir duygudur. Yaşam süresiyle bir ilgisi yok bu işlemin. Tek işlemi yaşam kalitesi ile ilgili” diye konuştu.

Prof. Dr. Gümürdülü, Eğilmez’in operasyonun ardından rahatça su içebildiğini söyleyerek, “Hasta eskiden kendi tükürüğünü dahi yutamazken hasta şimdi su içebiliyor. Yarın bir gün kendisi ile kebap yemeye gideceğiz, hesabı o ödeyecek” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber