Diyarbakır'da tefecilik operasyonu

DİYARBAKIR Emniyet Müdürlüğü'nce bankalardan pos cihazı alarak tefecilik yapanlara yönelik operasonda 6 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 02 Ekim 2013 20:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da tefecilik operasyonu

Operasyonda, pos cihazlarıyla birlikte 369 bin 745 lira para ele geçirilirken, iletişim bayilerinin birinde pos tefeciliğine ilişkin günlük yaklaşık 1 milyon TL civarında işlem yapıldığı belirlendi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği'nce pos tefeciliği yaptıkları iddia edilen kişilere yönelik operasyon başlatıldı. Operasyonun planlı olarak uzun bir teknik takibin ardından başlatıldığı belirtildi. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, pos tefeciliği yapan firma ve kişilerin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bazı illerde 'sicili temiz, yoksul, cahil, öğrenci' gibi kişilerin ekonomik sıkıntılarından faydalanarak, bu kişiler adına paravan şirket kurdukları belirtildi. Tefecilerin bu şirketler adına bankalardan pos cihazı aldığı belirtilen açıklamada, "Bu cihazları tefecilik amacı ile kullandıkları, polisiye baskınlara karşı bahse konu cihazları kendi iş yerlerinde değil, iş yerlerine yakın kontrol altında tutabilecekleri yada kısa sürede ulaşabilecekleri başka şahıslara ait, dikkat çekmeyen çay ocağı, terzi, hediyelik eşya dükkanı ile kalabalık ve ekonomik hayatın hızlı aktığı semtlerdeki iş merkezleri ve iş hanlarının merdiven altı gibi yerlerinde muhafaza ettikleri tespit edilmiştir. Bu kişilerin baskınlar sırasında birbirleri ile telefon veya elemanları vasıtasıyla haberleşerek, pos cihazları, kredi kartı, slip, nakit para gibi suç unsurlarını elden çıkarmaya veya gizlemeye çalıştıkları tespit edilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

GÜNLÜK 1 MİLYON TL İŞLEM YAPILIYORDU

Pos tefeciliğine yönelik olarak 25 Eylül tarihinde eşzamanlı olarak operasyon başlatan polis, 5 işyerinde arama yaptı. Yapılan aramada 21 pos cihazı, 253 kredi kartı, 1 ruhsatsız tabanca, 1 borç verilen kişilerin isimlerinin bulunduğu ajanda, çok sayıda pos cihazı çıktısı ve tefecilikte kullanıldığı değerlendirilen 369 bin 745 Lira para ele geçirildi. Operasyon sonucunda 6 kişi gözaltına alınırken, polis ilginç bilgilere de ulaştı. Soruşturma sonucunda, operasyon yapılan iletişim bayilerinin birinde pos tefeciliğine ilişkin günlük yaklaşık 1 milyon TL civarında işlem yapıldığı belirlendi. Yapılan işlemin resmiyette kontör, çeşitli telefon ve aksesuar satışı şeklinde gösterilmeye çalışıldığını belirten Valilik, arama yapılan kuyumcu dükkanına ait tefecilikte kullanılan 3 adet pos cihazının civarda bulunan terzi dükkanında muhafaza edildiğini belirtti.

Gözaltına alınan kişilerle ilgili adli işlemlerin devam ettiği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber