Üniversite'de alan yeterlilik kursu başvuruları başladı

Adıyaman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ADYÜSEM) ihtiyaç duyulan alanlarda eğitim programları düzenlemeye devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite'de alan yeterlilik kursu başvuruları başladı

Fen Bilgisi ve Matematik Öğretmenliği branşlarına yönelik olarak alan yeterlilik kursları açıyor. İlköğretim fen ve teknoloji öğretmenliği, ortaöğretim fizik, kimya, biyoloji öğretmenliği son sınıf lisans öğrencisi veya mezunu olanlara yönelik düzenlenecek olan fen bilimleri alan yeterliliği kursunda alanında uzman öğretim üyeleri tarafından 4 Kasım 2013-18 Mayıs 2014 tarihleri arasında 20 hafta boyunca toplam 160 saat ders verilecek.

Matematik alan yeterliliği kursuna ise ilköğretim ve ortaöğretim matematik öğretmenliği, matematik bölümü son sınıf lisans öğrencisi veya mezunu olanlar başvurabilecek ve bu kurs kapsamında 4 Kasım 2013- 1 Haziran 2014 tarihleri arasında 25 hafta boyunca toplam 100 saat ders verilecek.

Adıyaman Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (ADYÜSEM) Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Serbay Duran, son zamanlarda Türkiye'de yapılan öğretmen atamalarında daha önce etkili olan genel yetenek, genel kültür ve eğitim gibi genel bilgilerin yanı sıra öğretmenlik alan bilgilerinin de önemli hale geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Üniversitemiz öğrencilerden ve kamuoyundan gelen talepler doğrultusunda Adıyaman Üniversitesi, Sürekli Eğitim Merkezimiz bünyesinde fen bilgisi ve matematik öğretmenliği branşlarına yönelik alan yeterlilik kursları düzenleyeceğiz. Bu etkinliklerde öğretmen adaylarının kendi branşlarıyla ilgili temel bilgi ve becerilerin geliştirilmesi, eksikliklerinin giderilmesi ve günümüzde profesyonel gelişim için önemli bir basamak olan lisansüstü eğitime yönelik altyapı oluşturulması hedeflenmektedir. Düzenlenecek olan bu kurslara Adıyaman Üniversitesi öğrencileri dışında ilgili alanlardan mezun durumda olan diğer öğrencilerde başvuru yapabilecektir."

Fen bilgisi ve matematik öğretmenliği alan yeterlilik kurslarının başvuruları 30 Eylül 2013 tarihinde başlamış olup 31 Ekim 2013 tarihine kadar devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber