Girit mübadilleri ayvalıkta buluşacak

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, 1923 yılında Türkiye ile Yunanistan arasında gerçekleşen nüfus mübadelesi sırasında Girit Adası’ndan göç edenler, Ayvalık’a bağlı Cunda Adası’nda buluşacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2013 20:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Girit mübadilleri ayvalıkta buluşacak

Ayvalık Belediyesi'nin katkıları ile Cunda Adası Kalkındırma ve Koruma Derneği tarafından 5-6 Ekim tarihleri arasında Girit Mübadilleri Dayanışma Şenliği düzenlenecek. Şenliğin ilk günü olan 5 Ekim'de mübadil fotoğrafları ve Girit'ten getirilen eşyalar sergisi açılacak, Giritli kadınların el işleri sergilenecek ve 'Göçler ve Mübadele" konulu bir panel düzenlenecek. Panel konuşmacılar ise Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Tuncay Ercan Sepetçioğlu ve Lübnan Giritliler Derneği Başkanı Dr. Ali Bekraki olacak. Türkiye genelinde yaklaşık 10 mübadil derneğinin katılım göstereceği Girit Mübadilleri Dayanışma Şenliği'nin ikinci günü olan 6 Ekim'de ise Cunda Taş Kahve'de tanışma ve kaynaşma sohbetleri yapılacak, Girit halk oyunları ve mutfağından seçkiler sunulacak. Etkinlik sonunda Girit Adası'ndan gelen müzik gurupları konser verecek.

Yaklaşık 8 bin mübadilin yaşadığı tarihi kent Ayvalık'ta gerçekleşecek bu şenliğe Girit Adası'ndan 50 konuk da katılacak. Türkiye'nin her köşesindeki mübadillere de çağrıda bulunulmasıyla hem katılımın hem de paylaşımın fazla olacağı bir şenlik olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber