Ankara'daki ilhale operasyonunda 8 kişi serbest

Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmaları talep edilen 8 kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ekim 2013 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlar ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 19 şüpheli adliyeye getirildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Tezel, şüphelilerden 8'ini "edimin ifasına fesat karıştırma" ve "ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk etti.

Nöbetçi Ankara 14. Sulh Ceza Mahkemesinde sorgulanan şüphelilerin tamamı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adli kontrol kapsamında şüphelilere haftada bir gün karakola imza verme şartı getirildi.

Soruşturma, Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 2007-2011 arasındaki malzemeli sterilizasyon ve dezenfektasyon hizmet alım ihalelerine fesat karıştırıldığı iddialarıyla ilgili yürütülüyor.

Gözaltına alınanlar arasında hastane personeli ile yüklenici şirket sorumluları bulunuyordu.

Soruşturma dosyasına giren 2 Mayıs 2012 tarihli bilirkişi raporunda, hastanenin birçok ihalesinde ve bunların ediminde kamunun zarara uğratıldığının ileri sürüldüğü bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber