Elmalı'da güvenli okul güvenli eğitim projesi

Antalya’nın Elmalı ilçesinde “Güvenli Okul Güvenli Eğitim” projesi kapsamında İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekiplerince taşımalı eğitim veren okullarda servis araçları ve sürücülerine denetimler artırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2013 21:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Elmalı'da güvenli okul güvenli eğitim projesi

Antalya'nın Elmalı ilçesinde "Güvenli Okul Güvenli Eğitim" projesi kapsamında İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekiplerince taşımalı eğitim veren okullarda servis araçları ve sürücülerine denetimler artırıldı.

Jandarma trafik tim komutanlığı ekipleri, 2013-14 eğitim ve öğretim döneminin de başlamasıyla öğrencilerin okullarına güven içerisinde devam etmeleri için servis araçlarını ilgili yönetmeliğe göre denetleyerek sürücüleri tespit edilen eksikliklerin bir an önce tamamlanması konusunda uyardı. Özellikle öğrencilerin güvenliği konusunda sürücüleri uyaran jandarma, Işıklı dur levhası ile okul taşıt levhası olmayan, otomatik kapısı bulunmayan, sigorta ve periyodik muayenesi eksik araçların sürücülerine uyarılarda bulundu.

Servis araç kapılarının otomatik olması, camların sabitlenmesi hususlarının çocukların güvenliği için önem arz ettiğini, ailelerin çocuklarının bizlere emanet ettiğini, onları sabah evinden nasıl alıyorsak aynı şekilde akşam evlerine bırakılmasını belirtti.

Servis sürücüleri haricinde öğrencilere de taşıtlara nasıl binip inilmesi gerektiği, taşıt içersinde nasıl davranılacağı, sürücülerin dikkatini dağıtacak davranışlardan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Jandarma, denetimlerin artarak devam edeceği hususunda da gerekli hatırlatmaların yapıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber