UYAP'nin abone sayısı milyona ulaştı

Vatandaşlara, haklarındaki adli işlemlerin takibini sağlayan "UYAP SMS Bilgi Sistemi"nin abone sayısı milyona ulaştı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2013 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
UYAP'nin abone sayısı milyona ulaştı

Adalet Bakanlığı tarafından kurulan Ulusal Yargı Ağı Projesinin (UYAP) mobil ayağını ouşturan UYAP SMS Bilgi Sistemine abone olan kişi sayısı bir milyona ulaştı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı toplantı salonunda düzenlenen etkinlikte, UYAP SMS Bilgi Sistemi'ne bir milyonuncu abone olan İzmirli Güler Akkuş'a tablet bilgisayar hediye edildi.

Topantıda konuşan İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Emin Atık, Adalet Bakanlığı ile Türktelekom, Turkcell, Vodafone ve Avea arasında protokol yapıldığını hatırlattı.

Sisteme abone olan vatandaşların, adliyelerde haklarında ne tür işlemlerin yapıldığına, dava açılması, icra takibi başlatılması, duruşma tarihi, mahkeme kararları gibi bilgilere ilişkin otomatik olarak SMS aldıklarını kaydeden Atık, ayrıca TC kimlik numaralarını 4060'a mesaj atan vatandaşların da haklarındaki adli işlemlerle ilgili bilgi sahibi olabildiklerini, her bir SMS'in 1 lira bedelinde olduğunu söyledi.

Bir milyonuncu abone Güler Akkuş da, damadının önerisiyle sisteme abone olduğunu, süren bir davasını bu sayede kolalıkla takip ettiğini belirtti.

Daha sonra Turkcell İletişim Hizmetleri AŞ temsilcileri, bir milyonuncu abone olması dolayısıyla Akkuş'a tablet bilgisayar armağan etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber