Ankara'da, 2 metro yıl sonunda açılacak

AA Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'da uygulanacak bilet fiyatlarını açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 09:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım AA Editör Masası'na konuk oldu.

YHT'nin rengi belli oldu

Bakan Binali Yıldırım, AA Editör Masası'nda, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda açılışı yapılacak olan "Marmaray" başta olmak üzere Kanal İstanbul Projesi'nden 3. köprüye kadar gündeme damga vuran projeleri anlatıyor.

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda Bakan Yıldırım'ın yanıtlamasını istediğiniz soruları Twitter üzerinden #AAEditörMasası "hashtag"i ile paylaşabilirsiniz.

Bakan Yıldırım'ın gündeme ilişkin önemli açıklamalarını Twitter'dan @anadoluajansi hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

Marmaray'da bilet fiyatları 1,95 lira

Bakan Yıldırım, Marmaray'da uygulanacak bilet fiyatlarının şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde,1,95 lira civarında olacağını belirterek, İstanbulkart'ın Marmaray'da da geçerli olacağını söyledi.

Kanal İstanbul çalışmalarında sona gelindi

Kanal İstanbul çalışmalarında da sona yaklaşıldığını kaydeden Bakan Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile son değerlendirmeler yapıldıktan sonra yapım aşamasına geçileceğini bildirdi.

Üçüncü köprüde "dünya rekoru"

Bakan Binali Yıldırım, 3. Köprü'nün ayaklarının uzunluğunun 60 metreyi bulduğunu ve yıl sonuna kadar ayakların tamamlanmış olacağını belirterek, "2015'te tamamlamayı planlıyoruz. Bu bir dünya rekoru olacak" dedi.

Üçüncü havalimanı ÇED'den muaf değil

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanının inşaatına birkaç ay içinde başlanabileceğini ifade eden Bakan Yıldırım, 3. Havalimanı ile ilgili ihaleye çıkmadan önce ÇED Raporu'nu aldıklarını belirterek, projenin ÇED'den muaf olacağı iddialarının da doğru olmadığını söyledi.

Uçak biletlerindeki tavan fiyat uygulaması

Bakan Yıldırım, uçak biletlerindeki tavan fiyat uygulamasının şirketlerin kendi rızasıyla yapılacağını kaydederek, "Havayolu şirketleri SHGM ile anlaşmaya vardılar. Şirketler uygulayacakları bilet fiyatlarına kendileri bir sınır koyacaklar" dedi.

Ankara-İstanbul YHT'nin rengi turkuaz

Bakan Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul YHT'nin renginin de turkuaz olacağını bildirdi.

Ankara Metroları yıl sonuna açılacak

Bakan Binali Yıldırım, Ankara'da Kızılay-Çayyolu ile Batıkent-Sincan metro hatları yıl sonunda açılacağını belirtti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber