Türk Ulaşım-Sen'den maaş protestosu

Haber Giriş : 14 Mart 2006 14:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin memur maaşlarında artış öngören tasarısını protesto etmek isteyen Türk Ulaşım-Sen çalışanı bir grup, eylem yaptı.

Ulaştırma Bakanlığı önünde yaklaşık 60 kişilik bir grubun katılımıyla gerçekleşen eylemde, "Memuruz, haklıyız, kazanacağız", "Hükümet unuttu, kanımızı kuruttu", "Çalıştık, kazandık, hakkımızı istiyoruz", şeklinde slogan attı. Grup adına bir basın açıklaması yapan Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel, 58. ve 59. Hükümet döneminde ulaştırma çalışanlarının hükümete yaklaşık 22 milyar dolar para kazandırdıklarını söyledi.

Ulaştırma Bakanlığı ve Denizcilik Müsteşarlığı'nda kurulan Döner Sermaye İşletmeleri'nde biriken paraların 300 milyon YTL'yi aştığını ve her 2 kurumda çalışan yaklaşık 2 bin kişinin buradan pay alamadığını dile getiren Güzel, bu kaynağın yüzde 20'lik payının Maliye Bakanlığı'na, yurt dışında şehit edilen şoför ailelerine, ağır vasıta aracı olanlara, ekonomik ömrünü tamamlamış araçların değiştirilmesi için desteklenmek üzere, ayrıca mefruşat ve tadilat gibi harcamalara gittiğini iddia etti.

Başbakan Erdoğan'ın kendileriyle görüşmediğini de öne süren Güzel, "Başbakan Kurumlar Vergisi'ni indirip, çalışanların vergisine dokunmayarak anlayışını ortaya koymuştur. Dün turizm sektörü temsilcileriyle bugün tekstil sektörü temsilcileriyle ve yarın sıradaki iş alemiyle görüşüp bizlerin kazandırdığı bu paraları bu kesimlere akıtmakla meşgul, bu ülkede başkalarının yaşadığının farkında değil" şeklinde konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber